1 logo smitshoekSmitshoek heeft zich afgelopen dinsdag geplaatst voor de finale van de nacompetitie door VV Kloetinge met 1-2 te verslaan. Met de overwinning van zaterdag op Xerxes DZB weet Smitshoek zich met 6 punten als winnaar van de mini-poule te kronen. Er wacht nog een uit- en thuiswedstrijd tegen Oranje Nassau uit Groningen voor handhaving in de hoofdklasse.

Smitshoek begon fel aan de wedstrijd in Kloetinge. Met hoog druk, veel duelkracht en goed voetbal wist Smitshoek de runner-up uit 1C onder druk te zetten. Al na vijf minuten resulteerde dit in de 0-1. Sean Verburg speelde zich aan de rechterkant van het veld goed vrij en wist met een indraaiende voorzet richting eerste paal het hoofd van Rekondie te vinden. De rappe linksbuiten verzilverde deze buitenkans met een rake kopbal in de korte hoek. Ook in de periode die volgde had de verdediging van Kloetinge moeite met de snelle aanvallers van Smitshoek. Gilliomar Leona wist een één-op-één-situatie met de keeper niet goed af te ronden. Toch kreeg de ploeg uit Zeeland ook mogelijkheden, maar de linksbuiten van Kloetinge schoot twee keer op vrijwel identieke wijze voorlangs.

Na rust liet Smitshoek Kloetinge steeds meer in de wedstrijd komen, maar echt gevaarlijk werd het nooit. Het was zelfs Smitshoek dat op 0-2 voorsprong kwam door een geplaatst afstandsschot van Erwin Bravenboer uit een teruggelegde bal van Gilliomar Leona. Kloetinge begon nog wel aan een slotoffensief, maar verder dan een aansluitingstreffer tien minuten voor tijd kwam de ploeg niet, eindstand 1-2.

Smitshoek speelt aanstaande zaterdag de uitwedstrijd tegen Oranje Nassau. De ploeg uit Groningen werd met 32 punten 14e in de Hoofdklasse B. Zaterdag 3 juni zal de thuiswedstrijd plaatsvinden.

Opstelling Smitshoek:

Mike van de Wijngaart; Joren van der Linden; Romain van Bruggen; Trecy Kapata; Nick van Katwijk; Tom Achterberg (75. Damian van den Oever); Erwin Bravenboer; Laurens Visser; Gilliomar Leona; Sean Verburg (44. Zepp Jacobs); Alex Rekondie

01..jpg 02..jpg 03..jpg 04..jpg 05..jpg 06..jpg 07..jpg 08..jpg 10..jpg 11..jpg 12..jpg 13..jpg 14..jpg 15..jpg 16..jpg 17..jpg 18..jpg 19..jpg