1 logo smitshoekEindelijk was het zover. Iets waar de jongens al maanden naar uitkeken. 4 dagen voetbalkamp naar Duitsland in de buurt van Mönchengladbach. Op donderdag 25 mei vertrokken we met het volledige team van 15 spelers en 4 begeleiders richting Hinsbeck. Na ruim 2 uur rijden kwamen we aan op de plaats van bestemming en hadden we de tijd om alle spullen uit te laden en de huisjes in te richten en de accommodatie te bekijken.

De stapelbedden werden alvast opgemaakt en het complex inclusief voetbalveld, tafeltennistafels en zwembad werden uitvoerig verkend. De eerste avond werd afgesloten met een voetbalquiz.

De tweede dag stond in het teken van het Mönchengladbach Pokal met 16 ploegen uit Duitsland, België, Frankijk, Denemarken en Nederland. Ter voorbereiding hadden we in de ochtend een goed ontbijt en een flinke boswandeling in petto. In de middag stonden 3 poulewedstrijden op het programma. De eerste wedstrijd tegen Rhoon O13-2 werd gewonnen met 1-0, tweede wedstrijd tegen SR Creutzwald O13-2 werd ook gewonnen met 1-0 en de laatste wedstrijd tegen FC Malonne O13-1 verloren we met 1-0. Prima eerste voetbaldag met als beloning de Finalepoule de dag erna. Na het voetballen reden we snel richting een fantastisch meer waar de jongens lekker konden zwemmen en chillen. Voor de rest hadden de jongens een vrije avond waar ze zichzelf prima vermaakten.

De derde dag konden we ons na het ontbijt al snel opmaken om richting het voetbaltoernooi te rijden. Nu in een poule met sterkere tegenstanders. Ondanks de hitte speelden de mannen met veel inzet en passie maar waren de tegenstanders net een maatje te groot voor ons. We verloren respectievelijk met 1-0, 1-0 en 3-0. Dit resulteerde in een 8e plaats op het toernooi. De jongens werden gehuldigd alsof ze de Champions League Finale hadden gewonnen, compleet met harde muziek en podium. Na de huldiging weer snel de auto in om wederom af te koelen in het meer. In de avond aten we lekker bij het meer en gingen we daarna nog een potje bowlen.

De zondag begon met opruimen, spullen verzamelen en tassen inpakken. Na het ontbijt reden we in de ochtend richting het voetbalstadion van Mönchengladbach. We kregen een fantastische rondleiding door de Nederlandssprekende Jan die mooie anekdotes had en ons echt alle hoeken en gaten van het stadion liet zien. We mochten zelfs nog het veld op wat echt indrukwekkend en uniek was. Hiermee kwamen we aan het einde van 4 enerverende dagen en begon de terugreis met als afsluiting de gele M. Zowel de spelers als de begeleiders kunnen terugkijken op een geweldige ervaring en hebben fantastische dagen gehad.

Een speciale dank gaat uit naar de volgende bedrijven welke dit mede mogelijk hebben gemaakt.
GAAN, TAXX, Dolpower, Leona Fotografie, BP Ziedewij, TelecoMKB Services en MEYS Emerging Markets Research.

JO13 4.