1 logo smitshoekNa de zomerstop is het voetbalseizoen vorige week weer gestart met trainingen. Voor een aantal van onze jongens is dit het eerste jaar op een groot veld en anderen krijgen te maken met de uitdagingen van de middelbare school. Allemaal veranderingen waar we zo snel mogelijk mee om moeten leren gaan, en dat gaat ongetwijfeld lukken. Dit jaar bestaat de groep uit een leuke mix met Corné, Dylano, Elijah, Jim, Josha, Luuk, Matthijs, Rocco, Stijn, Tom, Thijs, Tygo, en Wessel. Net als vorig jaar is Bruno Trainer/Coach en Leo Trainer van de JO13-3, dit jaar bijgestaan door Leiders Ben en Raymond.

Op zaterdagmiddag 26 Augustus togen we naar Rotterdam voor onze eerste wedstrijd, een oefenwedstrijd tegen CKC JO13-1. Amine kwam meespelen om ervoor te zorgen dat we met voldoende mensen konden beginnen, waarvoor onze dank! Het zonnetje scheen lekker zo rond de 25 graden, en onder het platte dak van de kleedkamer liep de temperatuur hoog op tijdens de eerste teambespreking; we waren al aan het zweten voor de warming up! Alle posities en taken werden grondig doorgenomen voor deze eerste wedstrijd zodat iedereen goed begreep wat er verwacht wordt op en van de verschillende posities.

Smitshoek JO13-3 begon de wedstrijd vol enthousiasme en de jongens vonden elkaar al heel snel in de combinaties. Het middenveld met Rocco, Wessel en Matthijs draaide lekker en bouwde veelvuldig op zowel over de flank met Dylano en Tom, als door het midden met Jim. Na zo’n 10 minuten spelen stuurde Rocco Wessel op pad die niet twijfelde voor de verdiende 0-1. Achterin speelden Corné, Elijah, Luuk, Thijs en Stijn in verschillende samenstellingen een gedegen partij met Tygo als sluitpost. De bal werd telkens keurig veroverd door de verdediging en weer mooi ingespeeld naar voren. Uit een afgeslagen hoekschop pakte Wessel de bal op en gaf de bal mooi voor het doel waar Elijah wel raad wist met de bal 0-2! Dat smaakte naar meer en we kregen meerdere kansen voor de rust, maar wisten die helaas niet te verzilveren.

Na de rust een wat ander beeld met meer voetbal en kansen voor CKC. Toch wist Dylano uit een scrimmage aan de rechterkant goed door te zetten en in volle vaart op het doel af te spurtten om de keeper kansloos te laten: 0-3. Maar de vermoeidheid sloop er wat in en werd er wat meer geëxperimenteerd met verschillende bezettingen bij Smitshoek JO13-3. CKC kreeg hiermee ook wat meer grip op de wedstrijd en creëerde een aantal kansen. Een hoekschop aan onze kant kwam wat ongelukkig op het hoofd van onze verdediger en zo stond het ineens 1-3. Daarna werd een uitbraak van CKC op tijd onderbroken door onze verdediging en Tygo kwam er nog een keer knap uit op een doorgebroken speler. Toch bleven er ook kansen komen aan de andere kant voor Smitshoek JO13-3. Dylano gaf een hoekschop mooi voor op Elijah die de 1-4 binnenknikte als eindstand.

Een geslaagde eerste wedstrijd van Smitshoek JO13-3 waar we al wat mooie patronen zagen in het spel met af en toe goed voetbal. Daar kunnen we zeker verder mee, en als de jongens hun uiterste best blijven doen dan zullen we nog heel wat leuk voetbal zien dit seizoen. Volgende week de eerste bekerwedstrijd thuis tegen Kocatepe JO13-1. Dat zal waarschijnlijk een heel andere wedstrijd worden waar we vol aan de bak moeten!