VOETBALVERENIGING SMITSHOEK

Hoofd/Subsponsoren

Smitshoek1 Thumb2017 2018In een enerverend openingsduel in de hoofdklasse kwam Smitshoek net tekort om een punt mee te nemen uit Zeeuws-Vlaanderen. In en tegen Hoek stond na 90 minuten de opmerkelijke stand 5-4 op het scorebord. In de eerste helft waren de gastheren de bovenliggende partij en zij kwamen bij rust verdiend op 3-2. Na rust ging het duel gelijk op en liet Smitshoek zien over een prima wedstrijdmentaliteit te beschikken.

Het team van trainer Richard Middelkoop gaf zich ondanks de achterstand niet gewonnen. Drie goals van de nieuwe spits Bart Deprez waren niet genoeg; de punten bleven toch in Hoek.

Hoek kwam flitsend uit de startblokken en Smitshoek had moeite met de snelle omschakeling van de thuisclub. De kapitaalkrachtige Zeeuwen hebben een groot aantal nieuwe spelers aangetrokken, voornamelijk Belgen, om een rol van betekenis te spelen in de hoofdklasse. Al na 6 minuten was het raak. Zinou Chergui liet met een mooie volley de prima keepende Robin Boot kansloos liet: 1-0. Smitshoek, zonder de geblesseerde doelman Mike van de Wijngaart en Rutger van der Kleij, wankelde. Hoek speelde in een hoog tempo maar verzuimde de kansen te verzilveren. Niek van Sprundel had de bal voor het intikken, maar faalde. Smitshoek kroop uit haar schulp en kreeg na een kwartier de eerste mogelijkheid. Een voorzet van Luc Delmee bereikte het hoofd van Laurens Visser. Hij kon het leer niet de juiste richting meegeven. Halverwege het eerste bedrijf kwamen de oranje-zwarten tegen de verhouding in op gelijke hoogte met de thuisclub.. Jordy Dekker lanceerde op schitterde wijze Bart Deprez. De Smitshoek-spits zag dat doelman Jordi de Jonghe te ver voor zijn doel stond. Een fraaie lob zorgde voor de 1-1. Hoek bleef moeite houden om te scoren. Zelfs een overtal situatie van 1 verdediger tegen 3 aanvallers, na vermeend buitenspel, wisten de Zeeuwen niet om te zetten in een goal. Smitshoek kwam zelfs brutaal op voorsprong. Na 35 minuten strafte Jordy Dekker met een frommel goals geklungel in de Zeeuwse defensie af: 1-2. Er moest voor Hoek een strafschop aan te pas komen om de stand weer gelijk te trekken. Stef de Backer werd in de zestien twee keer licht aangetikt en scheidsrechter Virancikli wees gedecideerd naar de stip. Stef de Backer maakte geen fout: 2-2. Na onzorgvuldig bal verlies van Smithsoek op de helft van Hoek was het Rik Impens die Hoek op slag van rust weer op voorsprong zette: 3-2.


Wie dacht dat Smitshoek de mokerslag van de achterstand zo vlak voor rust niet meer te boven zou komen kwam bedrogen uit. De oranje-zwarten gingen steeds feller spelen en beter combineren en maakte het Hoek in delen van het tweede bedrijf knap moeilijk. Trainer Middelkoop bracht Damien van de Oever en Sean Verburg binnen de lijnen voor Mustafa Celen en Luc Delmee. De oranje-zwarten toonden karakter en gingen vol voor een goed resultaat. Jordy Dekker bereikte Sean Verburg in kansrijke positie. De invaller werd afgefloten voor buitenspel. Bij Hoek wisten Stef de Backer en Niek van Sprundel hun kansjes niet te benutten. In minuut 72 was de Smitshoek defensie niet attent toen Hoek snel een vrije schop nam en Fabian Wilson vrij voor 4-2 kon zorgen. Weer rechtte Smitshoek de rug en bleef men strijden voor de aansluitingstreffer. En die treffer kwam er ook. Eerst raakte Jordy Dekker het leer nog niet goed en tot opluchting van heel Hoek vloog de bal hoog over. Na een prima aanval werd een inzet van invaller Noah de Nijs van de lijn gehaald maar was Bart Deprez er als de kippen bij: 4-3. De gelijkmaker hing in de lucht en Smithsoek bleef druk zetten. Hoek profiteerde echter van de ruimte en op het randje van buitenspel kwamen de Zeeuwen 5 minuten voor tijd via spits Niek van Sprundel op 5-3. In de blessuretijd tekende Bart Deprez na goed voorbereidend werk van Sean Verburg nog voor zijn derde treffer: 5-4. Daarna was de tijd tekort voor Smitshoek om nog voor gevaar te zorgen en een puntje mee te nemen uit Hoek.

foto"s John van Neuren

01..JPG 02..JPG 03..JPG 04..JPG 05..JPG 06..JPG 07..JPG 08..JPG 09..JPG 10..JPG 11..JPG 12..JPG 13..JPG

Login

Zoeken