1 logo smitshoekNa drie keer oefenen, ben je altijd blij als het gaat beginnen. Zo stond vandaag de eerste bekerwedstrijd tegen Hoofdklasser Spartaan'20 O15-2 op het programma. Van een tweede divisionist wordt verwacht dat er wordt doorgerekend, dus drie punten moesten er behaald worden. Het liefst ook met overtuigend veldspel en klinkende cijfers.
Smitshoek begon met Shery, Milan, Brett, Luca, Reno; Jordi, Julian, Nathan; Lloyd, Renzo en Jelmer. Sem, Jayden en de geblesseerde Thom begonnen op de bank.

De oranjezwarten schoten uit de startblokken. Jordi testte de doelman al binnen de minuut en na vier minuten lag de eerste treffer in de netten. Jelmer vond Julian en hij tekende voor de 0-1. Twee minuten later was het Jelmer met een inzet, maar helaas geen goal. Smitshoek had de thuisclub onder druk en Spartaan'20 kwam er niet uit. Na vijftien minuten werd dit overwicht beloond met de tweede treffer. Milan speelde Lloyd aan en hij verschalkte de keeper. Het ging zo gemakkelijk dat we hierna ver wegzakte. We kregen het initiatief en het baltempo kwam te laag te liggen, waardoor we het goede spel van het eerste kwartier niet door konden zetten. Ondanks dat schoot Reno uit de tweede lijn naast, wisten Renzo en Lloyd een één-tegen-één met de keeper niet af te ronden en stuiterde een vrije trap van aanvoerder Jordi via de onderkant van de lat uit het doel. Twee minuten voor de rust kwam Spartaan'20 zo waar terug in de wedstrijd en gingen we rusten met een 1-2 voorsprong.

In de rust een lichte donderspeech. De staf was niet te spreken over de laatste twintig minuten. De verhouding kansen-doelpunten lag niet in verhouding en er wachten dalijk zwaardere tegenstanders in de competitie, dus alle reden voor een flinke kwaliteitsimpuls.

De mannen hadden dit goed in de oren geknoopt. Spartaan'20 kreeg een lawine te verwerken in de eerste tien minuten. Een harde poging van Reno ging voorlangs, een combinatie tussen Julian en Renzo eindigde niet in een doelpunt en twee schoten van Julian verdwenen naast het doel. Na zeven minuten in de tweede helft kopte Renzo een hoekschop in het doel, maar besloot de verdediger van Spartaan'20 deze als tweede keeper met de hand te verwerken. Hierop volgde een rode kaart en een strafschop die feilloos werd benut door Jordi. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. Smitshoek ging nog aanvallender spelen en het regende kansen. Brett en Lloyd werden afgelost door Sem en Jayden. Jelmer werd aan de linkerkant gelanceerd en zijn inzet werd gestopt, maar Nathan was er als de kippen bij om de 1-4 te maken. Twee minuten later combineerde Jordi en Renzo en gaven Jayden een reuze kans, maar hij strand op de keeper. Renzo kopte uit een hoekschop de bal rakelings naast het doel. In minuut 53 werd het 1-5 door Renzo, die een fraaie combinatie tussen Jayden en Jelmer afrond met een keiharde krul in de kruising. Tien minuten later speelde Sem Milan in die aan de wandel ging door de as van het veld. Zijn schot van een 25 meter vloog over de doelman het doel in. Een minuut later herhaalde hij dit kunstje, maar ditmaal eindigt de bal op de lat. Gelukkig was Renzo er als de kippen bij om de zevende te maken. Hierna zijn er nog twee schietkansen voor Renzo en Jayden, maar de teller blijft op zeven staan.

Smitshoek wint volledig terecht deze wedstrijd en doet hiermee goede zaken. Vooraf hadden we getekend voor een 1-7, maar we hadden aan de bal meer uit de wedstrijd kunnen halen. Daarnaast hebben we 22 doelpogingen ondernomen, waarvan we er toch meer hadden moeten benutten. Woensdag gaan we oefenen tegen Sliedrecht en volgende week zaterdag wacht de kraker met Poortugaal, die met 4-0 wonnen van Spijkenisse.