1 logo smitshoekNadat vorige week de bekerwedstrijd tegen Kocatepe JO13-1 was afgelast, mocht JO13-3 deze week voor het eerst aantreden in de Bekercompetitie. Het was een vroege start zaterdagochtend 9 September om 07:45 aanwezig te zijn in Strijen. Na de enorme bakken met regen op vrijdag waren de grasvelden afgekeurd en werd de wedstrijd verplaatst naar het kunstgrasveld. Gelukkig bleef het droog tijdens de wedstrijd en brak zelfs de zon nog even door.

Strijen JO13-1 had 2 weken geleden al een oefenwedstrijd gespeeld tegen Smitshoek JO13-4, en coach Bruno en trainer Leo hadden deze wedstrijd aandachtig bekeken. In die wedstrijd was de linkermiddenvelder van Strijen verreweg de beste man op het veld. Daar wilden we graag een voetballende oplossing voor vinden door er gewoon een nog betere voetballer tegenover te zetten. Matthijs werd daarvoor aangewezen en de arme jongen van Strijen heeft geen schijn van kans gehad. In de 2e helft werd hij dan ook gefrustreerd gewisseld.

De eerste helft was Smitshoek oppermachtig met veel kansen. De wedstrijd speelde zich vrijwel volledig af op de helft van Strijen en we kregen kans na kans. Maar de verdediging van Strijen was taai en vocht verbeten. De keeper van Strijen speelde een uitstekende wedstrijd en blokkeerde onze aanvallen met succes in de eerste helft. Jim kreeg een aantal maal de kans om af te drukken, maar het lukte steeds niet. Wessel en Rocco probeerden het van afstand, maar de bal ging rakelings naast of de keeper pareerde knap. Dylano brak nog een keer goed uit over rechts en gaf knap voor op de meegesnelde Matthijs, maar de keeper kwam goed uit en griste de bal net op tijd voor zijn hoofd weg. Josha ging vervolgens ook nog alleen op de keeper af maar schoot de bal helaas in het zijnet. Corné kreeg ook nog een mooie kans, maar zijn schot werd helaas geblokt. Strijen kwam zelden over de middenlijn en in de eerste helft kwam de bal welgeteld één keer in ons strafschopgebied. Tygo schrok er bijna van. De achterste linie met Thijs, Elijah, Luuk en de doorgeschoven Corné had weinig problemen, en de problemen die we kregen werden eigenlijk door ons zelf veroorzaakt met iets te frivool voetbal. Het bleef daarmee 0-0 in de eerste helft.

Zoveel overwicht moet natuurlijk wel omgezet worden in doelpunten, en dat waren we dan ook van plan in de 2e helft. Doorgaan op de ingeslagen weg en vooruit blijven voetballen. De 2e helft gaf grotendeels hetzelfde beeld, en de keeper van Strijen bleef maar zijn best doen. De vermoeidheid sloop er bij sommigen wat in en het tempo zakte wat. Elijah onderschepte een bal achterin en zag een leeg veld aan de linkerkant. Hij was niet te houden en stoomde op aan de linkerkant. Helaas werd de voorzet afgeslagen en was er weer geen doelpunt te vieren voor Smitshoek. Met wat omzettingen halverwege de 2e helft voerde Smitshoek de druk nog verder op. Elijah schoof als breekijzer door naar voren en Stijn, Matthijs en Luuk bleven de achterste linie bewaken. Josha kwam na wat rust er weer in en brak vrijwel meteen door om de bal beheerst langs de uitkomende keeper te schuiven; eindelijk 0-1! Vrij kort daarna gaf Elijah een prima steekpass naar Tom die daar wel raad mee wist: 0-2. Daarmee was de wedstrijd gespeeld en ging Smitshoek dik verdiend met de 3 punten naar huis. Een goede wedstrijd van Smitshoek JO13-3, waarbij we onszelf eigenlijk te kort doen qua doelpunten.

Volgende week de bekerwedstrijd tegen CKC JO13-1, waar we ook al een oefenwedstrijd tegen gespeeld hebben. Die wedstrijd was voor Smitshoek JO13-3, en CKC zal ongetwijfeld revanche willen nemen. We mogen er dus weer vol tegenaan!