1 logo smitshoekWanneer we terugkijken op de afgelopen periode zien we onze prestatieve jeugdteams spelen op divisieniveau, zijn er meer oud-jeugdspelers actief in het eerste team én raken er meer jeugdtrainers gediplomeerd. Om haar spelers en kader zo goed als mogelijk op te leiden mag er dan ook worden gezegd dat de jeugdafdeling van VV Smitshoek grote stappen maakt in haar ontwikkeling.

Inmiddels zijn er dus aanzienlijk meer oud-jeugdspelers opgenomen in het eerste team, wat deels te danken is aan een zichtbaar nauwere samenwerking tussen O19 en de senioren. Het doel van deze samenwerking? De kloof tussen beide partijen verkleinen en een duidelijker overzicht creëren van welke jeugdspelers er op de planning staan.

De volgende stap binnen de jeugd is gezet!

Wij zijn trots te mogen mededelen dat er een samenwerkingsverband is aangegaan tussen VV Smitshoek en Excelsior Rotterdam. De samenwerking wordt gezien als een leerproces waarin zowel VV Smitshoek als Excelsior Rotterdam veel van elkaar op zullen steken. Daarnaast is het ook zeker een mooie mogelijkheid om het prestatieve technisch kader van VV Smitshoek verder te ontwikkelen middels:

• het volgen van versnelde TC3 cursussen;
• het geven en krijgen van gezamenlijke voorbeeldtrainingen;
• het organiseren van gezamenlijke toernooien;
• het laten coachen van internationale jeugdteams door Smitshoek trainers tijdens toernooien bij Excelsior.

Talentvolle jeugdspelers krijgen de kans om mee te trainen met de selectiejeugd van Excelsior Rotterdam. Ook de jeugdtrainers en jeugdspelers van de recreatieve teams krijgen mogelijkheden:

• zij mogen trainen in het stadion van Excelsior Rotterdam;
• recreatieve jeugdtrainers krijgen de kans om een demo-training te volgen van een prestatieve jeugdtrainer van Excelsior Rotterdam;
• het gezamenlijk bezoeken van wedstrijden.

Niet geheel onbelangrijk is ook het leerzame feit dat er voor VV Smitshoek de mogelijkheid is om nauw in contact te komen met andere amateurpartners van Excelsior. Het komende seizoen zal de samenwerking vorm krijgen en worden de verschillende activiteiten ingepland.

Excelsior 2