1 logo smitshoekZaterdag 16 September mocht Smitshoek JO13-3 aantreden tegen CKC JO13-1 in Rotterdam voor de beker. De eerste oefenwedstrijd dit seizoen tegen dezelfde ploeg werd al met 1-4 gewonnen een paar weken geleden. Toen hadden we nogal wat kansen onbenut gelaten en we wilden deze wedstrijd graag meer doelpunten maken, uiteraard zonder de deur achterin open te zetten.

Smitshoek begon de wedstrijd vol met energie en de eerste kansen dienden zich al snel aan. Corné kwam goed mee naar voren en scoorde prima uit een afgeslagen bal, maar de goal werd afgekeurd omdat de keeper iets te enthousiast belaagd was binnen zijn 5-meter gebied. Matthijs passeerde een paar spelers en zette goed voor met links vanaf de achterlijn, maar de inzet van Tom ging helaas rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Smitshoek zette veel druk naar voren en Dylano nam een aantal prima corners, maar de bal wilde er steeds net niet in. Halverwege de eerste helft gaf de scheidsrechter een terechte penalty na hands in het strafschopgebied. Zo’n buitenkansje liet Wessel niet aan zich voorbij gaan en schoot de bal vol overtuiging in: 0-1. CKC had niet veel in te brengen en de keren dat ze de middenlijn over kwamen stonden Elijah en Luuk paraat, en bij lange ballen stond Tygo goed mee te voetballen. Josha kreeg veel ruimte en werd een aantal malen goed weggestuurd, onder andere door Stijn en Rocco, maar dit gevaar leidde niet tot doelpunten. Tom speelde lekker in de spits en toen hij een afgemeten pass kreeg van Matthijs, verschalkte hij de verdediger met een prachtige beweging en schoot de bal keurig achter de keeper: 0-2. Inmiddels begon CKC ballen meer en meer lukraak weg te schieten en Smitshoek ging daarin mee en vergat steeds meer te voetballen.

In de rust werd besproken om meer de vrije man te zoeken en meer gebruik te maken van onze voetballende kwaliteiten. Dat lukte het begin van de tweede helft niet, want CKC was met hernieuwde strijdlust uit de kleedkamer gekomen. CKC kwam opportunistisch naar voren, maar de muur van Smitshoek werd niet geslecht. De grootste kans die CKC kreeg was een terugspeelbal die pardoes werd opgepakt door Tygo. Maar CKC wist niet te scoren uit de indirecte vrij trap in ons strafschopgebied. Aan de andere kant gaf Matthijs een schitterende steekpass centraal door het midden naar Jim, die behendig wegdraaide en de bal in het dak van het doel schoot voor onze derde treffer. Josha wist telkens zijn bewaker voorbij te komen, maar vond meermaals de doelman op zijn weg. Na een prima pass van Rocco door het midden wist Jim wederom zijn lichaam goed te gebruiken en de bal rechts van de keeper in het doel te knallen: 0-4. Dat was ook de eindstand, maar jongens, jongens wat laten wij een kansen liggen. Voor vandaag was het voldoende, maar daar mogen we niet tevreden mee zijn. Het is best te begrijpen om in kansrijke positie op het doel te schieten, maar als we iets slimmer spelen en vrijstaande medespelers in scoringspositie vaker aanspelen, dan winnen we zo’n wedstrijd als vandaag met veel meer doelpunten. Positief is wel dat we weer de nul achterin houden en verdedigend weinig weg geven. Daar kunnen we verder op bouwen en als we ook opbouwend en aanvallend elkaar beter gaan aanspelen dan zal Smitshoek JO13-3 nog heel wat doelpunten vieren dit seizoen.

Volgende week begint de competitie en gaan we op bezoek bij Spartaan’20. We kunnen ervan uitgaan dat Spartaan’20 vol de strijd zal aangaan om thuis een goed resultaat neer te zetten. Daar denken wij natuurlijk anders over en dat mogen we volgende week laten zien!