1 logo smitshoekO15-1 spaart Spijkenisse O15-2

Vooraf werd de wedstrijd bestempelt als één voor de figuurlijke spek en bonen. Poortugaal had aan een punt tegen Spartaan'20 genoeg en wij zagen dat niet meer misgaan. Spijkenisse speelt in de 1e klasse en keek uit naar het einde van de beker, want tot nu toe werd er slechts een punt behaald. Daarnaast is het gat van 2e divisie naar 1e klasse al groot, laat staan dat de gasten een jaar jonger waren dan de meeste Smitshoekers. We begonnen met Shery, Brett, Luca, Jordi, Reno, Thom, Sem, Nathan, Jayden, Renzo en Jelmer. Rinus, Milan, Julian en Lloyd begonnen op de bank.

Smitshoek kreeg direct het initiatief van Spijkenisse dat het compact hield op eigen helft en via twee spitsen voor gevaar wilde zorgen. Smitshoek moest tot kansen komen en aanvallende dreiging was er dan ook. Brett kreeg als rechtsback de vrijheid om op te dribbelen en maakte hier na 11 minuten dankbaar gebruik van. Zijn voorzet werd bij de tweede paal keurig afgemaakt door Jelmer. Vijf minuten later was het weer Jelmer met een doelpunt na goed voorbereidend werk van Jayden op de rechterkant. De gasten zagen een monsterscore aankomen en probeerde de ruimtes zo klein mogelijk te houden. Jordi schoot driemaal uit de tweede lijn, Renzo was een aantal keer gevaarlijk dichtbij een goal, maar het moest tien minuten duren tot de 3-0. Dit maal was het Jayden die door Renzo bediend werd. Jayden kreeg daarna nog een reuze kans, maar met zijn chocoladebeen schoot hij de bal naast. Even later werd de inzet van Jelmer door de keeper voor de voeten van Jayden gebokst, waarna de 4-0 ruststand een feit was.

Na wat aanwijzingen gingen we op zoek naar nieuwe doelpunten, maar die bleven uit. Milan verving Thom en na tien minuten kwamen ook Julian en Lloyd tussen de lijnen voor Jelmer en Renzo. Smitshoek leek het wel best te vinden en speelde een uiterst zwakke tweede helft. Er waren echter genoeg mogelijkheden. Nathan kreeg twee honderd procent kopkansen, maar kopte over en naast. Jordi schoot er op los, maar telkens in handen van de keeper. Lloyd probeerde het via een slalom, maar ook zijn inzet werd geblokt. De supporters moesten tot minuut 70 wachten toen Jordi na een mooie combinatie met Sem de eindstand noteerde: 5-0.

Helaas zijn we na een gelijkspel tussen Poortugaal en Spartaan'20 uitgerekend. Vorig seizoen gebeurde dit ook en bleek het een succesvol seizoen te worden in de 2e divisie. Laten we dit erin houden! Zaterdag vangt de competitie aan thuis tegen HVV Hercules. Deze ploeg speelde pas één bekerwedstrijd, maar die werd wel ruim gewonnen. We gaan zien wat het gaat worden. Aftrap om 11:15 uur. Tot zaterdag!