1 logo smitshoekOp zaterdag 23 September stond de eerste competitiewedstrijd uit tegen Spartaan’20 JO13-5 op het programma. Het weer was aangenaam met een laagstaand zonnetje vroeg in de ochtend. Een aantal jongens hadden een feestje gehad vrijdagavond en dat was aan het gapen en geeuwen wel te zien in de kleedkamer. Josha was helaas niet aanwezig dus we hadden slechts één wissel. Dat zou net genoeg moeten zijn...

Vrijwel meteen aan het begin van de wedstrijd gaf Matthijs een prima pass naar Wessel die handig zijn lichaam gebruikte en zo een vrije doortocht kreeg. Helaas werd Wessel getackeld en viel daarbij ongelukkig op zijn pols, waar hij de vorige dag ook al van de fiets af op was gevallen. Wessel kon niet verder spelen. Gelukkig zijn de berichten na de wedstrijd goed en hebben we goede hoop dat Wessel volgende week weer mee kan doen. In elk geval goed dat we toch nog één wissel bij ons hadden! Binnen 5 minuten kon Corné zijn opwachting al maken. Coach Bruno toverde wat met de opstelling en de verdediging werd gevormd door Stijn, Luuk, Thijs en Corné, het middenveld door Rocco, Matthijs en Elijah, en de voorhoede door Tom, Jim en Dylano. Wissels waren er niet meer dus zo zou het moeten. En zo ging het! Smitshoek was oppermachtig op het middenveld en vrijwel alle duels werden gewonnen. De verdediging had de zaken goed op orde en speelde een beheerste wedstrijd. Aanvallend wisten we elkaar veel beter te vinden dan de voorgaande wedstrijden en “gunden" we elkaar de bal. Het duurde niet lang of Dylano gaf gas aan de rechterkant en met een prima voorzet op Jim werd het 0-1. Het mooiste doelpunt van de wedstrijd was het tweede, waarbij Mathijs opendraaide op de as van het veld en Dylano wegstuurde op de flank. Dylano gaf de bal in één keer voor op Jim. Jim controleerde de bal goed met een verdediger in zijn rug en speelde de bal naar de vrij inkomende Tom: 0-2. Een schitterend doelpunt uit het boekje! De 0-3 mocht er ook zijn met een uitstekende kaats van Matthijs op Elijah die de bal vol op de pantoffel nam. De keeper van Spartaan’ 20 heeft de bal alleen voorbij horen suizen. Heerlijk samenspel van Smitshoek en met een goed gevoel de rust in.

Na de rust ging Smitshoek vrolijk door. Elijah kwam prima voor de keeper bij een corner van Dylano om de 0-4 binnen te prikken. En toen gebeurde er wat onverwachts. Uit een spaarzame corner van Spartaan’20 kopte onze verdediging pardoes de bal langs keeper Tygo: 1-4. Daar leken we even door aangeslagen, want binnen de minuut lieten we de rechterspits van Spartaan gewoon doorlopen zonder dat iemand een poot uitstak: 2-4. Helemaal tegen de verhouding in, maar wel zomaar 2 tegendoelpunten! Gelukkig raakte Smitshoek niet van de wijs en al gauw pakten we de draad weer op. Corné, Thijs, Luuk en Stijn hielden de rangen gesloten en kwamen niet echt meer in de problemen. Jim scoorde een doelpunt dat volgens de grensrechter buitenspel was. Even daarna kopte Matthijs een prima corner van Dylano tegen de touwen om daarmee de wedstrijd definitief in het slot te gooien 2-5. Thijs kreeg nog een paar mogelijkheden uit afvallende ballen en ook Rocco probeerde het, maar het laatste doelpunt kwam van Jim na een assist van Tom die zijn verdediger weer eens met een mooie beweging om de tuin had geleid: 2-6. Rocco werd nog even zwaar geraakt, maar liet zich niet kennen en bikkelde door tot het einde van de wedstrijd want we hadden geen wissels meer.

Een goede start van de competitie, en deze wedstrijd het beste en mooiste voetbal tot nu toe van Smitshoek JO13-3. Echt teamwerk, goed samenspel, elkaar helpen en elkaar wat gunnen. Zo zijn we sterk en daar mogen we even lekker van genieten. Uiteraard zijn er nog voldoende punten voor verbetering vatbaar, want er zit nog veel meer in. Deze week zal daar hard op worden getraind, want volgende week krijgen we Poortugaal JO13-2 op bezoek. Poortugaal schiet met scherp en heeft de eerste wedstrijd met maar liefst 9-5 gewonnen van Barendrecht JO13-3. We mogen dus weer vol aan de bak volgend weekend!