VOETBALVERENIGING SMITSHOEK

Hoofd/Subsponsoren

Smitshoek1 Thumb2017 2018Afgelopen zaterdag kwam Jodan Boys op bezoek op Sportpark Smitshoek. Voor de ploeg van Richard Middelkoop een enorme uitdaging om de punten in huis te houden. Jodan Boys was met 7 punten uit 3 wedstrijden goed begonnen aan de competitie, terwijl Smitshoek nog puntloos was na 2 wedstrijden. Vorige week was de wedstrijd tegen ’s Gravenzande immers afgelast.

Zonder Thijs Oomsen en Trecy Kapata, maar met Rutger van der Kleij en Marcel Varela Ribeiro begonnen de gastheren, in shits van Vertom en Mideko, met een compleet andere centrale verdediging. Al in de eerste minuten werden er een aantal kansen weggegeven. De gevaarlijke spits Enzo Huntink kwam 2 keer voor keeper Robin Boot. Gelukkig was de Smitshoekse goalie alert en bleef het 0-0. Daarna kwam Smitshoek iets beter in de wedstrijd en speelde de wedstrijd zich vooral op het middenveld af. Smitshoek kon de aanvallers echter nauwelijks bereiken en kon dan ook niet gevaarlijk worden. Jodan Boys bleef de eerste helft veruit het gevaarlijkste ploeg. Nadat Robin Boot een kopbal van Fanny Waandels pakte en later nog op de lat zag komen, was het slotakkoord voor rust dan toch nog voor Smitshoek. Uit een corner wist Laurens Visser sterk te koppen, maar hij zag de bal net over gaan.

Na de rust was het opnieuw Jodan Boys dat aanzette om de openingstreffer te forceren. Smitshoek kon hier aanvallend weinig tegenover zetten. Het was vooral aan Robin Boot te danken dat er niet gescoord werd. De sterke aanvallers uit Gouda werden net iets te gemakkelijk bereikt vanuit het middenveld en werden een aantal keren heel gevaarlijk. Toen Fanny Waandels na 65 minuten geblesseerd gewisseld werd was Jodan Boys heel even van slag. Dat was het moment voor Smitshoek om aan te zetten. De eerste de beste kans die daar uit voortkwam was gelijk raak. Bart Deprez zette met een knappe kopbal de 1-0 op het bord. Vrijwel direct daarna veerde sportpark Smitshoek weer op. Helaas was het de Goudse keeper Swaneveld die op miraculeuze wijze de bal onder controle kreeg.

Richard Middelkoop bracht na ruim 70 minuten Jordy Dekker voor Luc Delmee. Daarmee kwam er ook wat meer gevaar van Smitshoek en ongeveer 10 minuten voor tijd resulteerde dit in de 2-0 van Jordy Dekker. Hij profiteerde prima van het doorgaan van Bart Deprez en een misser van de Goudse defensie en schoot van dichtbij binnen. Even later hand Laurens Visser de pot definitief in het slot moeten gooien door een fout van keeper Swaneveld af te straffen, maar hij was niet koel genoeg. Na 85 minuten werd een lange uittrap niet goed verwerkt werd kreeg invaller Mohamed Faouzie een uitgelezen kans. Via de onderkant van de lat schoot hij netjes de 2-1 binnen en werd het nog bijna 10 minuten billenknijpen. Gelukkig wist Jodan Boys niet meer te scoren en waren de 3 punten binnen.

Volgende week staat de regioderby tegen Rijsoord op het programma. Om 14.30 uur zal er afgetrapt worden in Rijsoord.

 Foto's: John van Neuren

01..jpg 02..jpg 03..jpg 04..jpg 05..jpg 06..jpg 07..jpg 08..jpg 09..jpg 10..jpg 11..jpg 12..jpg 13..jpg 14..jpg 15..jpg 16..jpg 17..jpg 18..jpg

Login

Zoeken