1 logo smitshoekO15-1 biedt onbedoeld spektakel, een wedstijd met 2 gezichten.

Na zeven keer 'oefenen' was het eindelijk tijd om aan de competitie te beginnen. Van HVV Hercules was vorig seizoen niet gewonnen en beide ploegen wilde natuurlijk starten met een driepunter. Vooraf werden de kernwaarden nogmaals besproken en de tactische trainingsstof herhaald op het bord. Na wat geschuif met magneetjes was het duidelijk: we willen ons natuurlijk handhaven en het nodige voetbalspektakel bieden. We begonnen met Shery, Milan, Luca, Jordi, Reno, Thom, Nathan, Sem, Jayden, Renzo en Jelmer. Thijmen, Brett, Julian en Lloyd begonnen op de bank.

Hercules was in de eerste vijf minuten scherper en kwam bijna op voorsprong, maar de lange snelle spits schoot de bal gelukkig naast het doel. Daarna was het Smitshoek dat het initiatief nam en prima veldspel op de mooie grasmat legde. Na zeven minuten waren het weer Reno en Renzo die elkaar vonden. Reno stormde als linksback goed op en zijn voorzet kwam perfect op de schoen van Renzo, 1-0. Smitshoek bleef de vrije man vinden en was beter dan de gasten uit Den Haag. Een schot van de dynamische Sem werd door de keeper gestopt na een mooie vooractie van Jayden. Een aantal minuten later lag de tweede treffer in het net. Jayden werd aan de rechterkant ingespeeld en passeerde binnendoor, vond daarna Sem en hij bezorgde de bal bij Renzo, die vervolgens rustig bleef en de bal heel mooi bij de tweede paal legde op de inkomende Jelmer. De handen gingen op elkaar bij deze geweldige treffer. Zaak was om de wedstrijd in het slot te gooien en Smitshoek deed daar alles aan. Jayden kreeg een mooie kans, maar helaas werd zijn inzet gekeerd. HVV Hercules werd steeds gefrustreerder en moest dit bekopen met een rode kaart na het neerhalen van de doorgebroken Jelmer. Vlak voor de rust was het Thom die Jayden schitterend wegstuurde en hij, nummer 9, Renzo weer vond, 3-0. Zo gingen we aan de siroop.
Een 1e helft uit het boekje.

In de rust was er ruimte voor complimenten. De jongens werden gewezen op het enige gevaar van de gasten, wat neerkwam op voornamelijk de lange bal achter onze defensie. Daarnaast moeten we in balbezit het veld zo groot mogelijk houden om de tegenstander helemaal weg te spelen.

Waar iedereen dacht dat de uitslag rond de 6 of 7-0 zou komen te liggen, kwam bedrogen uit. Na zeven minuten kreeg Hercules een penalty cadeau en Smitshoek had het lastig met het nieuwe aanvalsconcept van de gasten. Deze penalty werd benut. Gelukkig was het een minuut later Jelmer die goed oog had voor Jayden, die erg rustig bleef en de 4-1 noteerde. Hoewel we ons in de eerste helft keurig hadden gehouden aan het bieden van spektakel, was daar in de tweede helft een andere uitleg aan te geven. Hercules speelde opportunistisch en wij wisten niet wat te doen. Zo was het Hercules dat plots weer op 4-2 kwam. Een minuut later had de stand alweer anders kunnen zijn, want een schitterende lichaamsschijnbeweging van Jelmer leidde niet tot een doelpunt. Die kwam er twee minuten later wel. Renzo werd in de zestienmeter onderuit getrokken en maakte vanaf de stip zijn hattrick compleet, 5-2. Daar leek de wedstrijd mee beslist te zijn. Thom en Jayden verlieten het veld en in hun plaats kwamen Julian en Lloyd. Hercules bleef de ballen erin pompen en de verdedigende organisatie stond gewoon niet goed. Daarnaast vergaten we te voetballen, terwijl er zoveel ruimte op het veld te vinden was. Achterin speelde de Hagenaars één-op-één en zo werden onze aanvallers veelvuldig aan het werk gezet, maar hun krachten vloeiden weg. Een kwartier voor tijd verving Brett de moegestreden Sem. Niet veel later was het Hercules dat een vrije trap bij de nummer 9 kreeg en deze wist de 5-3 te maken. Vervolgens vergat de scheidsrechter een nieuwe strafschop toe te kennen voor een overtreding op Jelmer in de zestienmeter. Zes minuten voor tijd werd het nog 5-4, waarna het billenknijpen was. Gelukkig floot de scheidsrechter af en zijn de eerste drie punten binnen.

Een wedstrijd met twee gezichten. Een heel goede eerste helft werd opgevolgd door een heel slechte tweede. Dat was ook wat de trainers benadrukten na de wedstrijd. Met 4-2 verliezen met een man meer, mag natuurlijk nooit gebeuren. Gelukkig hebben we de beelden om dit eens goed te analyseren. Volgende week gaan we met een gesponsorde bus van Koterkado richting Best, waar een uitwedstrijd met Best Vooruit op het programma staat. Hopelijk trekken we de lijn van de eerste helft door en noteren we weer een driepunter!