1 logo smitshoekZaterdagochtend 30 September was eindelijk onze eerste thuiswedstrijd dit seizoen tegen medekoploper Poortugaal JO13-2. Stijn was afwezig dus ook deze week hadden we slechts één wissel. In de voorafgaande wedstrijdbespreking werden de goede en verbeterpunten uit de vorige wedstrijd besproken. Daarbij werden nog een aantal tips en opdrachten meegegeven om goed voorbereid het veld op te gaan.

Meteen vanaf de start was het éénrichtingsverkeer richting het doel van Poortugaal. Een enorm overwicht van Smitshoek en zeker 6 doelrijpe kansen in de eerste 5 minuten. Maar dan moet de bal er wel in! Het eerste doelpunt kon dan ook niet uitblijven en toen Dylano weer eens langs de lijn stoof stond Jim al klaar om de 1-0 erin te knallen. De 2-0 was genieten voor de liefhebbers met een schitterende pass met tegeneffect van Tom, die Jim er kordaat intikte. De jongens van Poortugaal keken al mismoedig naar de grond en onze jongens van Smitshoek dachten dat het allemaal wel erg makkelijk ging. Er kwam nog een dozijn kansen voorbij maar we waren veel te laconiek in het verzilveren. Poortugaal drong niet aan en verliet zich op lange halen naar voren. Toch viel ineens de bal verkeerd voor ons uit een hoekschop van Poortugaal. De bal werd daarbij ongelukkig door onze eigen verdediging achter keeper Tygo gewerkt: 2-1. Poortugaal leefde zowaar wat op en dacht ineens toch een onverwachte kans op een stunt te hebben. Helemaal toen er in de slotminuut van de eerste helft de 2-2 volgde waarbij onze verdediging wel erg passief stond af te wachten bij het verwerken van een corner. Het deed gewoon pijn dat je met zo’n overwicht toch met een gelijke stand de rust ingaat, en daarvoor konden we alleen onszelf verwijten maken. We moesten onszelf gewoon schamen om het zo uit handen te geven.

Daar waren de jongens dan ook ten volle van doordrongen na de rust. Binnen de minuut gaf Wessel de bal prachtig voor vanaf de achterlijn op Jim die de bal er keurig inknikte bij de tweede paal: 3-2 en een hattrick voor Jim! Kort daarop gaf Matthijs een keurige assist aan Jim die zijn 4e beheerst scoorde. Jim brak vervolgens door en gaf Rocco een vrije kans, maar Rocco kreeg hem er niet in. En ondanks dat Rocco aanvallend prima speelde lukte het ook niet met zijn afstandsschoten, net naast en ook nog een uitstekend schot op de lat. Jim bleef wel scoren en soleerde naar zijn 5e treffer vandaag: 5-2. Kort daarop liep Jim door richting de keeper die de bal niet goed verwerkte. Matthijs kwam alert aangesprint en scoorde beheerst, maar de goal werd onterecht afgekeurd vanwege buitenspel. Dat kan echt niet als je van zover achter de bal aan komt sprinten! Even later mocht Dylano weer eens een corner nemen en Elijah stond er helemaal klaar voor: 6-2. Er waren nog verschillende kansen voor Josha, Jim, Dylano, Tom, Wessel, Rocco en Matthijs, eigenlijk teveel om op te noemen. Poortugaal gaf het op, op het middenveld en dirigeerde een extra speler naar de spits om het met lange halen zonder middenveld te proberen met 4 man voorin. Matthijs zakte daarom mee in en tezamen met Thijs, Elijah, Luuk en Corné werd er helemaal niets weggegeven. Tygo mocht af en toe een doorgeschoten lange haal opruimen, maar dat was dan ook alles. Aan onze kant brak Jim na een mooie pass van Josha nog eens een keer door, ging alleen op de keeper af en werd van achteren onderuit getrokken in het strafschopgebied: Een schoolvoorbeeld voor een strafschop, maar de scheidsrechter vond het wel genoeg zo. Poortugaal was inmiddels helemaal zoekgespeeld en ze waren bij het eindsignaal waarschijnlijk gelukkig dat geen 15-2 was geworden.

Dik en dan ook dik verdiend gewonnen met 6-2 van Poortugaal JO13-2. Duidelijk is te zien dat onze jongens elkaar steeds beter weten te vinden, elkaar wat gunnen en er samen de schouders onder zetten. Zo worden we elke week sterker, en kunnen de trouwe fans daarvan genieten langs de lijn. Volgende week gaan we op bezoek bij Barendrecht JO13-3. Dat is een echte derby en dus altijd een speciale wedstrijd. Geen van de partijen wil natuurlijk onderdoen voor de ander in Barendrecht. Volgende week mogen we er dus wederom voluit tegenaan!