1 logo smitshoekBest Vooruit, Best een eindje rijden. Een woordgrap die best vaak gemaakt werd. Voor velen een grote onbekende, maar het levert een nieuwe ervaring op. Om 09:00 uur stond de gesponsorde bus van Koterkado klaar en was het tijd om te vertrekken. Zo'n 75 minuten later arriveerden we op de leuke accommodatie. Vooraf vertelden de trainers dat het zo ontzettend leuk zou zijn als we deze mooie dag zouden bekronen met een overwinning. De jongens knikten instemmend en de trainers stuurden Shery, Brett, Luca, Jordi, Milan, Sem, Nathan, Julian, Jayden, Renzo en Jelmer het veld in. Reno en Lloyd begonnen op de bank geflankeerd door de helaas geblesseerde Thom.

Smitshoek liet er geen (kunst)gras over groeien en trok direct het initiatief naar zich toe. Best Vooruit zakte in en hield de ruimtes compact. Toch slaagden we erin om tot gevaar te komen en na tien minuten was het raak. Een vrije trap van Jelmer kwam bij de tweede paal op het hoofd van Renzo en de bal lag in het mandje. Daarna werd het doelpunt gevierd met de geblesseerde Thom, wat het extra mooi maakte. Smitshoek was on fire en bleef het doel van Best Vooruit bestoken. Renzo kreeg nog een kans na mooi voorwerk van Jelmer en twee resulterende hoekschoppen werden door Renzo en Brett rakelings over gekopt. Een tweede treffer kon niet uitblijven. Milan onderschepte de bal, vond Julian en hij had oog voor Renzo, die knap twee man uitkapte en de keeper kansloos liet. Vlak voor de rust raakte Julian nog de paal en schoot Jordi de bal binnen, maar was dit helaas wel in buitenspelpositie.

In de rust werd nog een keer de tweede helft tegen Hercules aangehaald en waar we extra op moesten letten. Die helft was echter leerzaam geweest, want Smitshoek bleef bij de les. Daarnaast werd ook Nathan in het zonnetje gezet, want hij speelde echt een perfecte eerste helft! Vanuit balbezit controleerden we de wedstrijd. Vlak na de rust kwamen Lloyd en Reno binnen de lijnen voor Jayden en Sem. Doelstelling was om zo snel mogelijk de wedstrijd te vermoorden en een derde treffer te maken. Na negen minuten raakte Renzo de lat en de rebound van Luca werd afgekeurd wegens buitenspel. Een minuut later was het Lloyd die aan een slalom begon langs drie tegenstanders, waarna Papi naast schiet. De scheidsrechter gaf vervolgens een vrije trap voor een overtreding op Lloyd, waarna Jelmer de bal van de lijn gehaald zag worden. Na twintig minuten zwichtte Best Vooruit eindelijk. Julian werd naar de grond getrokken en kreeg een terechte penalty. Deze werd door aanvoerder Jordi rustig benut. Wedstrijd gespeeld, over en sluiten. Lloyd kreeg hierna nog een kans om op het scorebord te komen, maar de keeper stopte zijn inzet. Vijf minuten voor tijd kwam er toch nog een vierde. Renzo en Lloyd zetten samen goed druk, waarna het uiteindelijk Lloyd was die de keeper uitkapte en beheerst afronde.

Een groot compliment naar de mannen voor de concentratie deze wedstrijd. De verdediging stond als een huis en heeft geen kans weggegeven. Daarnaast zaten we er bovenop en hebben we weer genoeg mogelijkheden gekregen. Na de wedstrijd hebben de jongens lekker kunnen eten en stapten we met een goed gevoel de bus in. Daar konden we met zijn allen inzetten: "WIJ STAAN BOVENAAN JA WIJ STAAN BOVENAAN" en "WAAR IS DAT FEESTJE?".

De technische staf bedankt Marcel en Annuska Jager van Koterkado voor het sponsoren van de bus. Daarnaast willen we alle ouders bedanken voor alle lekkernijen die aanwezig waren om er een aangename reis van te maken.. Drie punten, een alcoholische versnapering en een lekkernij, wat wil de mens nog meer? Zo reden we voldaan om 15:45 uur sportpark Smitshoek om, wetende dat het een waanzinnig leuke dag was! Volgende week treffen we titelfavoriet DHC. Aftrap op Sportpark Smitshoek is om 11:30 uur. Tot volgende week!

20170930 JO15 1