Smitshoek1 Thumb2017 2018Smitshoek, afgelopen zaterdag te gast bij en in Rijsoord, pakte uiteindelijk toch nog een punt in het over het algemeen genomen matig duel van beide ploegen. De supporters van Smitshoek hadden zich misschien eigenlijk al verzoend met een verlies partij. Erwin Bravenboer dacht daar een minuut voor tijd anders over. Hij krulde de bal van zo’n 20 meter met veel gevoel en precisie in de linker kruising en bracht zodoende de 1-1 op het scorebord.

Smitshoek, spelend in het tenue met daarop de sponsornamen van SII en Jordex, speelde zaterdag zoals gezegd een matige wedstrijd. Het had het geluk dat ook Rijsoord niet goed voor de dag kwam, wat dus resulteerde in een gelijkspel, waar misschien Rijsoord iets meer verdiende. Beide ploegen kregen hun kansen om de score te openen, maar de doelpunten waren schaars deze middag.

De mooiste kans kreeg spits Bart Deprez van Smitshoek in de 13e minuut. Na een schitterende steekpas verscheen hij alleen voor keeper Michael Bekkers van Rijsoord. Bart Deprez ging niet voor zijn eigen kans, maar wilde rechterspits Jordi Dekker de gelegenheid bieden de score te openen. Helaas kwam zijn pass niet aan en ging deze mogelijkheid verloren.

Rijsoord ging niet beter met hun kansen om in de 1e helft, wat tot gevolg had dat er in de rust nog steeds 0-0 op het scorebord stond.

Trainer Richard Middelkoop van Smitshoek vond het niet nodig om zijn elftal te wijzigen, terwijl je toch moet concluderen dat er een paar spelers niet in de wedstrijd zaten. Het spel golfde op en neer waarbij Rijsoord optisch de wat betere ploeg was. Het duurde echter tot de 74e minuut voordat de score werd geopend. Het duo in de achterste linie, Rutger v.d. Kleij en Marcel Varela Ribeiro die beiden een prima wedstrijd speelden, konden niet verhinderen dat de spits van Rijsoord Siebren Hoekstra met een droog schot de score opende.

Trainer Richard Middelkoop reageerde met een wissel. Nadat hij in de 56e minuut Tim Strijbosch al had ingebracht voor John de Ronde, was het in de 83e minuut dat hij Laurens Visser wisselde voor Noah de Neijs. Smitshoek ging op zoek naar de gelijkmaker en zette zowaar Rijsoord wat onder druk. Dit met als resultaat dat er dan toch nog de 1-1 op het scorebord te zien was na die schitterende vrijetrap van aanvoerder Edwin Bravenboer.

Terwijl eindelijk de zon doorbrak floot de goed leidende scheidsrechter Henshuijs in de 93e minuut voor het einde van de wedstrijd, nadat hij Rutger v.d. Kleij nog geel had gegeven daar hij onreglementair een laatste counter van Rijsoord ‘professioneel’ onderbrak.

Richard Middelkoop bracht de volgende spelers in het veld: Robin Boot, Remco de Neef, Rudger v.d. Kleij, Marcel Varela Ribeiro, Ramon v.d. Wal, Damian v.d. Oever, Jordy Dekker (68e Luc Delmee), Erwin Bravenboer, Bart Deprez, Laurens Visser (83e Noah de Neijs), John de Ronde (56e Tim Strijbosch).

Zaterdag 7 oktober speelt Smitshoek een thuis wedstrijd tegen Stedoco, met 3 punten meer dan Smitshoek 7e op de ranglijst. Een goed resultaat moet mogelijk zijn. Aanvang 14.30 uur

01..jpg 02..jpg 03..jpg 04..jpg 05..jpg 06..jpg 07..jpg 08..jpg 09..jpg 10..jpg 11..jpg