1 logo smitshoekOp 7 oktober mochten we op bezoek bij Barendrecht voor de derby met Barendrecht JO13-3. Altijd een speciale wedstrijd vol met inzet van beide plaatsgenoten want zo’n derby wil je winnen. Coach Bruno verklapte voor de wedstrijd dat hij voor dit seizoen bijna bij Barendrecht coach was geworden. Hij wilde heel graag winnen als bevestiging dat hij toch de juiste keuze had gemaakt om bij Smitshoek te blijven. Coach Bruno beloofde de jongens dat hij dinsdag zou trakteren als ze de dubbele cijfers zouden halen in deze derby. Nou Bruno als je ooit twijfelt aan deze jongens, dan hebben ze vandaag de voeten laten spreken zoals het hoort...

Meteen bij de eerste aanval sprint Wessel naar de achterlijn en legt de bal voor op Jim: 0-1. Direct vanaf de aftrap verovert Smitshoek wederom de bal, Wessel sprint naar voren en geeft een pass op Jim die de 0-2 scoort. Hoppa, binnen 1 minuut 2 doelpunten! Dat ging de goede kant op. Maar als we zo makkelijk scoren, dan komt onze nonchalance om de hoek kijken. Smitshoek begon onnauwkeuriger te spelen, wilde te veel “Ti Ta Tovenaar” en gaf Barendrecht veel te veel ruimte. Barendrecht kwam meer naar voren en Luuk en Thijs moesten een paar keer ingrijpen en keeper Tygo voetbalde goed mee. Doordat er voorin nogal wat kansen gemist werden door Smitshoek, was het Barendrecht die de 1-2 scoorde. Dat doelpunt viel na een combinatie in ons strafschop gebied, waarbij we veel te afwachtend toe stonden te kijken. Aan het einde van de 1e helft soleerde Jim naar het doel van Barendrecht en liet de keeper kansloos voor zijn hattrick vandaag: 1-3. Met deze stand gingen we dan ook de rust in. Veel overmacht van Smitshoek, maar niet uitgedrukt in doelpunten.

De 2e helft begon Smitshoek met frisse moed. Er werd meteen druk naar voren gegeven en Barendrecht kwam er steeds minder uit. Toen we een terechte strafschop kregen schoot Wessel helaas op de buitenkant van de paal, maar daar liet Smitshoek zich niet door ontmoedigen. Matthijs gaf een prima pass op Dylano, die vanaf de zijkant uit een zeer moeilijke hoek de 1-4 scoorde. Inmiddels was de 2e helft al 15 minuten onderweg en coach Bruno was er van overtuigd dat de dubbele cijfers niet meer gehaald konden worden. Maar waar een wil is, is een weg. Onder aanmoediging van de trouwe toeschouwers en leiders Raymond en Ben trapte Smitshoek JO13-3 nog even het gaspedaal in. Jim passte op Wessel die de 1-5 erin schoot. Even daarna kreeg Matthijs de bal uit een scrimmage in het strafschopgebied en knalde de 1-6 achter de keeper. Jim speelde de bal op Tom en het stond 1-7, met nog 5 minuten te gaan. Coach Bruno was er nog steeds van overtuigd dat het niet meer kon, maar daar stuurde Matthijs Wessel alleen op de keeper af: 1-8. Hup Smitshoek! Alles uit de kast. Elijah buffelde op het middenveld, veroverde de bal en gaf een uitstekende steekpass op Wessel: 1-9. Ook een hattrick voor Wessel! Geen tijd te verliezen. Kom op Smitshoek! Nog één keer. Dylano vliegt langs de zijkant naar de achterlijn en sleept er een corner uit. Alles of niets. Keeper Tygo helemaal naar het andere strafschopgebied. Dylano neemt de corner, er wordt wat geklutst. Matthijs legt de bal af op de inkomende Stijn. En Stijn twijfelde niet en wist precies wat hij moest doen: Boem, knalhard tegen de touwen! Barendrecht JO13-3 - Smitshoek JO13-3: 1-10. Daar is je antwoord Bruno!

Een prima afsluiting van de derby door Smitshoek JO13-3. Dat dit elftal barst van het talent, dat is geen verrassing voor de oplettende toeschouwer. En als Smitshoek JO13-3 er samen de schouders onder zet, met en voor elkaar knokt, dan is dit een bijzonder sterk elftal. Hoe sterk? Blijf ons volgen, we doen ons best.