1 logo smitshoekOp de avond dat het Nederlands elftal met 7-0 moest winnen van Zweden om zich alsnog voor de play offs voor het WK van 2018 te plaatsen, namen de talenten van Smitshoek het op in Klaaswaal tegen de plaatselijke talenten van SSS.

Een combinatie van 2 routiniers uit het eerste elftal en aanstormende jeugd vanuit het 2e, de A1 en zelfs enkele jongens uit de B1 begon aan de aftrap en na wat aftastende eerste minuten was het Smitshoek dat al snel het initiatief nam.

Na het uidelen van wat eerste speldenprikjes is het in de 16e minuut Niels Huizer die Jermain Sewambar met de “steek van de week” vrij voor de keeper zet. Beheerst zet Jermain Sewambar het “Oranje” van Smitshoek op voorsprong. SSS komt er aanvallend nauwelijks aan te pas en in de 23e minuut is het John de Ronde die vanaf de 16 meter uithaalt. De keeper stopt de bal maar die komt voor de voeten van Erwin Bravenboer die de keeper omspeelt en de voorsprong verdubbelt. Een paar minuten later breekt Erwin Bravenboer door op links en wordt zijn strakke voorzet door een SSS verdediger in eigen doel gegleden. SSS probeert het wel, maar wordt nauwelijks gevaarlijk omdat het centrum van Smitshoek met Nick Meijboom en Micha Lo Koeng Shioe zijn zaakjes keurig op orde heeft. Smitshoek blijft de druk op het doel van SSS houden en de volgende kans is voor Lorenzo Braaf die het strafschop gebied binnen stoomt na een lekker passje van John de Ronde. Hij kan de keeper echter net niet verschalken. Vlak daarna is het wel weer raak als Davey Krab de 16meter binnen soleert en de bal panklaar aan Nick Rorijs geeft, die voor de 4-0 zorgt. Het gaat nu snel want nauwelijks enkele minuten later is het Niels Huizer die Nahom Mehatorb aanspeelt. Die haalt vanaf 16 meter beheerst uit en bepaalt hiermee de ruststand op 5-0.

In de 2e helft komen er nog meer talenten aan bod, hetgeen al in de 3e minuut tot de mooiste aanval van de avond en de 6-0 leidt. Soufiane Jairi lanceert Luc van Leeuwen die op zijn beurt Nick Rorijs de kans geeft om zijn tweede treffer van de avond binnen te glijden. Vlak daarna is het Jibbe van Kammen die fraai voorzet, maar helaas is niet elke kans raak. Ook Allard Janssen laat zich aan de linkerkant gelden en valt prima in. Na een half uur is het Sofiane Jairi die Luc van Leeuwen vrij zet voor de keeper en die tekent beheerst de 7-0 aan (voor welk Oranje zou dit ook al weer voldoende zijn?). Smitshoek blijft goed en gevarieerd voetballen, maar tot meer doelpunten komt het niet. SSS krijgt wel wat kansen, maar de prima keepende Oscar Roos houdt zijn doel schoon door in de laatste minuut de bal van de voet van een SSS aanvaller te plukken. Volgens vader Roos met gevaar voor eigen leven, maar dat is lichtelijk overdreven.

Een leuke en nuttige eerste oefenwedstrijd voor de O21, zo constateerde ook de technische staf van de avond.

Het is duidelijk dat Smitshoek de komende jaren een mooie doorstroom aan talenten mag verwachten.

De volgende wedstrijd is op 7 november om 20.00 uur thuis tegen Rhoon in het kader van het Drukzo talent tournooi.

Alle kans dus om de toekomst van Smitshoek met eigen ogen te komen bekijken.