1 logo smitshoekNa een verdiend punt tegen DHC stond de uitwedstrijd tegen UVS op het programma. Een kraker, want UVS had zes punten weten te verzamelen en gewonnen van DHC. Aan het aantal voor- en tegendoelpunten was te zien dat het een ploeg is die wel wil voetballen, dus dat belooft altijd een leuke wedstrijd te worden. Trainer Jurrian stuurde Shery, Milan, Luca, Jordi, Reno, Brett, Nathan, Renzo, Jayden, Renzo en Jelmer de wei in. Op de bank begonnen Thijmen, Lloyd en Bakr. Sem en Thom zijn nog geblesseerd.

Smitshoek pakte in de wedstrijd gelijk het initiatief op. Al snel werd duidelijk dat we voetbaltechnisch verder waren, maar konden we nog niet tot uitgespeelde kansen komen. UVS zocht al snel de twee spitsen, maar ook zij kwamen amper tot gevaar. Hoewel wij het overwicht hadden, kwam UVS tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong. Één van de spitsen dook tussen Jordi en Luca op en kopte raak. Hierna voerde Smitshoek het tempo op en meldde het zich voornamelijk op de helft van de thuisclub. Jayden werd een aantal keer weggestuurd, maar helaas kwam hier geen doelgevaar uit. Daarna was het Julian die aan een goede slalom over de achterlijn begon, maar helaas vergat een Smitshoeker te vinden om de trekker over te halen. De gelijkmaker kwam er wel voor de rust. Jelmer draaide een vrije trap keurig in en vond Brett, die zijn goede wedstrijd beloonde met een doelpunt. Zo gingen we aan de siroop met een 1-1 ruststand.

Tegen een 5-3-2 spelend UVS was het even schakelen, maar we hadden het tot op heden prima onder controle. De staf was dan ook tevreden over het spel en vond dat we de lijn door moesten trekken. Schiet eens wat vaker op het doel, want de keeper van UVS kwam niet zo zeker over. Reno haakte geblesseerd af en Lloyd kwam binnen de lijnen.

De tweede helft bleef hetzelfde spelbeeld kennen. UVS zocht voornamelijk de lange bal en Smitshoek probeerde via kort combinatiespel tot kansen te komen. Helaas maakte we van de mogelijkheden te weinig gebruik om tot echte kansen te komen. Lloyd werd een aantal maal goed weggestuurd, maar zijn voorzetten vonden geen oranjehemd. Achterin hadden we, op enkele gevaarlijke counters na, de zaken prima op orde en het middenveld met Brett, Nathan en Renzo had de linie in handen. Smitshoek zetten aan en werd gevaarlijker. Renzo loste twee keer een schot, Julian zorgde voor gevaar, maar helaas geen schoten eindigend in het net. Zo werd het een strijd tegen de klok en Smitshoek verdiende de punten. Bakr verving Jayden. Leuk om te zien dat jongens die vorig jaar vierde klasse speelden nu meespelen in de tweede divisie. We zetten alles op alles en het werd levensgevaarlijk voor het doel van UVS. Bakr kreeg een kans van dichtbij maar zijn inzet werd gestopt. Daarna een scrimmage van twee inzetten, maar opnieuw wilde de bal de doellijn niet passeren. Het resultaat was een hoekschop. Jelmer trapte de bal richting de tweede paal en wie stond daar: RENZO! Hij nam de bal op de binnenkant rechts en schoot de bal tegen de touwen. Spelers, reserves en trainers rennen het veld in om het doelpunt te vieren in de blessuretijd. Wat een ontlading! Daarna claimde UVS nog een strafschop, maar hier wilde de keurig fluitende arbiter niet aan. Na zeven minuten blessuretijd was het eindsignaal eindelijk daar!

Wat een fantastische start van de mannen. Tien punten uit vier duels, wie had dat vooraf verwacht. Het voetbal is prima en qua wedstrijdmentaliteit en intensiteit zit het goed. We hebben een mooie groep en als we elkaar scherp houden op trainingen kunnen we een schitterend resultaat behalen in deze competitie. Volgende week hebben de mannen vrij doordat we uitgeschakeld zijn in de beker, maar de maandag erop wacht een serieuze testcase tegen Spijkenisse JO15, acterend in de 1e divisie. Eerst eens lekker genieten van een dik verdiende vakantie met een gedeelde koppositie!