VOETBALVERENIGING SMITSHOEK

Hoofd/Subsponsoren

Smitshoek1 Thumb2017 2018De angst bij Ter Leede voor het thuisduel met Smitshoek bleek achteraf volkomen onnodig. Ter Leede had in competitieverband nog nooit gewonnen van de oranje-zwarten. Vorig seizoen werd het in Sassenheim 2-2 en ging Smitshoek er bijna met de winst vandoor. Alleen in de eerste helft kon Smitshoek de thuisclub bijhouden (rust 1-1). In het tweede bedrijf kwam het team van trainer Richard Middelkoop er niet meer aan te pas en liep Ter Leede uit naar een 5-1 overwinning.

Onder een heerlijk najaarszonnetje, maar met een straffe wind in de lengte richting van het veld, kwam Smitshoek goed uit de startblokken. De eerste tien minuten hielden beide teams elkaar in evenwicht. Het was Smitshoek dat brutaal de leiding nam. Een prima diepe bal van libero Rutger van det Kleij werd door spits Laurens Visser bekwaam afgerond: 0-1. Even kopte Jordy Dekker uit een voorzet van aanvoerder Erwin Bravenboer over. Lang kon Smitshoek niet genieten van de voorsprong. De behendige Ter Leede spits Oussama Siali nam de bal op de borst knap aan en kegelde het leer achter Robin Boot: 1-1. Na de gelijkmaker nam de thuisclub langzaam maar zeker het initiatief over. De gastheren combineerden beter en kregen de betere kansen. Jesse Dingjan en Oussama Siali gingen hier onzorgvuldig mee om. Een spaarzame tegenstoot van Smitshoek bracht linksback Ramon van de Wal in stelling. Zijn inzet trof geen doel. Het laatste gevaar voor de thee kwam uit een vrije bal op de tand van de zestien van Jan van Otterlo van Ter Leede na een vermeende overtreding van Jordy Dekker. Robin Boot behoefde niet in actie te komen, zodat de rust aanbrak met een 1-1 en Smitshoek mocht hopen op 1 of 3 punten.

Die hoop was na rust snel verdwenen. Eerst raakte voor Smitshoek Luc Delmee en voor Ter Leede Oussama Siali de paal. In minuut 53 zag de
pietluttig leidende arbiter Van Rijsbergen in een duel een overtreding van Remco de Neef en ging de bal op de stip. Jeffrey Bok stuurde doelman Robin Boot naar de andere hoek: 2-1. Direct daarna was het de man van de wedstrijd Oussama Siali die tussen drie verdedigers voor 3-1 zorgde. Smitshoek kwam tegen de wind in niet aan voetballen toe en Ter Leede domineerde. Na ruim een uur spelen tekende Jeffrey Bok, na balverlies van Smitshoek een een prima diepe bal, voor zijn tweede treffer en de 4-1 voor Ter Leede. Smitshoek kwam niet verder dan een inzet van Rutger van der Kleij die goed gepareerd werd door de Ter Leede goalie. De laatste treffer mocht er zeker zijn. Oussama Siali passeerde in het vijandige strafschopgebied een aantal Smitshoekers inclusief keeper Robin Boot en punterde fraai binnen: 5-1. Door de nederlaag zakt Smitshoek naar plaats 14 en Ter Leede klom naar de tweede stek in de hoofdklasse A.

01-IMG_3196.jpg 02-IMG_3205.jpg 03-IMG_3206.jpg 04-IMG_3210.jpg 05-IMG_3216.jpg 06-IMG_3219.jpg 07-IMG_3221.jpg 08-IMG_3225.jpg 09-IMG_3229.jpg 10-IMG_3231.jpg 11-IMG_3232.jpg 12-IMG_3239.jpg

Login

Zoeken