VOETBALVERENIGING SMITSHOEK

Hoofd/Subsponsoren

Smitshoek1 Thumb2017 2018Door de zege in de ' zespunten' wedstrijd tegen Argon haakt Smitshoek weer aan bij de middenmoot in de Hoofdklasse A. Nadat de thuisclub al in de eerste minuut door Laurens Visser op voorsprong kwam, kreeg de volle winst pas in de slotfase gestalte door treffers van Remco de Neef en topscorer Bart Deprez, einduitslag 3-0. Smitshoek steeg door de zege naar plaats 10 en duwde opponent Argon naar de laatste plaats op de ranglijst.

Trainer Richard Middelkoop kon in het duel tegen de gasten uit Mijdrecht weer een beroep doen op sterkhouder Thijs Oomsen. Giovanni Smit startte als rechtervleugel verdediger. Remco de Neef en Marcel Varela Ribero kregen rust en vielen later in het duel in. Tim Strijbosch verving in de frontlinie Luc Delmee. Middelkoop was na de wedstrijd in zijn nopjes met de zege, maar kraakte ook een kritische noot. 'Dit was onze slechtste wedstrijd tot dusver, wij zakten als team door de ondergrens', was de coach realistisch over het vertoonde spel van de oranje-zwarten.

De thuisclub riep in het eerste bedrijf het onheil over zichzelf af. De start was veelbelovend. Middenvelder Erwin Bravenboer stuurde in de eerste speelminuut op de linkerflank Bart Deprez weg. De geboren Zeeuw leverde een puike voorzet af. Tim Strijbosch miste nog, maar in de rebound was Laurens Visser trefzeker, 1-0. Argon probeerde met de wind in de rug vervolgens Smitshoek op de eigen helft vast te zetten. De formatie van oefenmeester Simon Ouaali had wel veel balbezit, maar creëerde nauwelijks doelrijpe kansen. Aan de andere kant had de thuisclub wel twee goede mogelijkheden om de voorsprong te verdubbelen. Na zo'n half uurtje op de klok speelde centrumspits Tim Strijbosch zich tussen twee verdedigers knap vrij, maar vond doelman Romero Antonioli op zijn weg. Even later dook Jordi Dekker vrij op voor de doelman. Dekker schoot te gehaast in, zodat doelman Antonioli voor de tweede maal redding kon brengen. Op slag van rust dupeerde Jordi Dekker zijn ploeg. Een onbesuisde actie op het middenveld werd door arbiter Wouter Horst uit Delfzijl bestraft met een rode kaart.

Smitshoek moest hierdoor in het tweede bedrijf in ondertal verder. Argon ging in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker, maar toptrainer Simon Ouaali (de ex trainer van o.a. Sparta Nijkerk ontving in het seizoen 2013-2014 nog de Rinus Michels Award als beste Nederlandse amateur trainer) moet met lede ogen hebben gezien dat zijn formatie de nodige individuele kwaliteit ontbeert om het niet groots spelende Smitshoek te verontrusten. Een inzet van invaller Younes Ouaali werd door doelman Robin Boot onschadelijk gemaakt. Geheel vrijstaand mikte Ian Refos precies in de handen van doelman Boot. Meer wapenfeiten legden de bezoekers niet op de goed bespeelbare natuurgrasmat van sportpark Smitshoek. Nadat Bart Deprez nog van afstand over had gemikt, vormde een tweede gele prent voor Argon-verdediger Dennis Filippo het kantelpunt in de wedstrijd. In de slotfase vielen er meer ruimtes op het veld. Smitshoek maakte daar het beste gebruik van. Bart Deprez stuurde invaller Remco de Neef in de diepte weg. De Neef twijfelde niet en rondde bekwaam af. Even later waren de rollen omgedraaid en zette Remco de Neef zijn ploegmakker Bart Deprez vrij voor doelman Antonioli. Deprez liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en zorgde bekwaam voor 3-0. Rest te vermelden dat de zeker na rust niet sterk leidende arbiter Wouter Horst, in een duel waarin geen van beide ploegen met het mes tussen de tanden speelde, de eerder gememoreerde twee rode kaarten trok en ook Bas Boelhouwer en Jordly Petronia van Argon met geel bestrafte.

Zaterdag a.s. gaat Smitshoek in Amsterdam op bezoek bij AFC. De Amsterdammers bezetten plaats 11 (8-8).

Opstelling Smitshoek:
Robin Boot, Giovanni Smit (73. Marcel Varela Ribeiro), Thijs Oomsen, Rutger van der Kleij, Ramon van der Wal, Damian van den Oever (82. John de Ronde), Jordi Dekker, Erwin Bravenboer, Bart Deprez, Laurens Visser, Tim Strijbosch (62. Remco de Neef).

01..jpg 02..jpg 03..jpg 04..jpg 05..jpg 06..jpg 07..jpg 08..jpg 09..jpg 10..jpg 11..jpg

Login

Zoeken