1 logo smitshoekAanstaande zaterdag trekt Smitshoek naar Amsterdam, waar het mag aantreden tegen een van de oudste clubs van Nederland AFC opgericht in 1895. Een club die vooral furore maakte als zondagvereniging, maar als zoveel clubs, nu ook op zaterdag aan de weg timmert.

Op de ranglijst heeft het net zoveel punten als Smitshoek, 8 in totaal, alleen uit acht wedstrijden, tegen 7 wedstrijden voor de mannen van Richard Middelkoop. Als we de statistieken erbij pakken wordt het vast een doelpuntrijke wedstrijd. Beide teams wisten al 14 keer te scoren, maar het aantal tegendoelpunten liegt er ook niet om. 16 voor Smitshoek en liefst 23 voor AFC.

Smitshoek, dat door de winst tegen Argon de middenmoot bereikte, en voor het eerst deze competitie geen tegendoelpunt incasseerde, lijkt langzaam te wennen aan het niveau van de hoofdklasse. Het is duidelijk dat het team met veel jeugdspelers en een aantal nieuwe jongens voor wie de hoofdklasse ook nieuw is, tijd en vertrouwen nodig heeft. Met het behalen van een goed resultaat in Amsterdam kan dit vertrouwen verder groeien.

Aanvang van de wedstrijd is om 14.45 en deze staat onder leiding van Dhr. T.R. winkel