1 logo smitshoekOp 28 oktober kwam Slikkerveer JO13-2 bij Smitshoek op bezoek. Smitshoek JO13-3 heeft tot nu toe alle 3 wedstrijden ruim gewonnen en Slikkerveer stond onderaan met 4 verloren wedstrijden. Omdat de directe concurrentie een iets beter doelsaldo had dan Smitshoek, leek het een uitgelezen mogelijkheid om daar iets aan te doen. In de voorbereiding naar deze wedstrijd toe was er woensdag’s nog een oefenwedstrijd gespeeld tegen Hermes DVS JO13-1. Alhoewel Hermes DVS in de competitie alles dik had gewonnen, bleek Smitshoek JO13-3 een paar maten te groot voor Hermes DVS en werd eenvoudig met 1-8 gewonnen. Voor de wedstrijd tegen Slikkerveer stond Tygo zoals altijd in de goal, Luuk en Thijs centraal achterin, Corné rechtsback en Stijn linksback. Elijah, Matthijs en Rocco stonden op het middenveld, en de voorste linie werd ingevuld door Dylano, Jim en Wessel. Tom zou alleen de laatste 15 minuten meedoen omdat hij wat last had van zijn hiel. Josha was geblesseerd aan zijn achillespees maar was er wel voor de morele support.

Direct vanaf de aftrap vloog Smitshoek naar voren, en werd Slikkerveer helemaal klem gezet. Er kwamen direct kansen en Mathijs stuurde Elijah op pad, die met zijn grote passen zoveel indruk maakte op de keeper dat die geen verweer had: 1-0. Meteen vanaf de aftrap veroverde Matthijs de bal, passeerde 2 man alsof ze er niet stonden en schoot de 2-0 erin in de 5e minuut van de wedstrijd. En na zo’n snelle voorsprong zakken we vaak weg, en vandaag zakten we echt ver door de bodem. We gingen gewoon meedoen met Slikkerveer, en de bal werd gewoon heen en weer geschoten alsof het een partijtje voettennis betrof. Wat een bedroevende vertoning: onzorgvuldig, slechte passing, laag tempo, en een gebrek aan beleving en inzet. Een aantal spelers dacht dan ook het in wandeltempo wel af te kunnen. We gaven Slikkerveer zowaar af en toe het initiatief om over de middenlijn te komen. Gelukkig greep Luuk een aantal maal zeer kordaat in, anders had Slikkerveer zowaar nog hoop gekregen op resultaat. Maar ondanks het bedenkelijke nivo was het individuele kwaliteitsverschil zo groot dat verdere doelpunten niet uit konden blijven. Elijah gaf een prima steekpass op Rocco, die de bal beheerst langs de keeper schoof: 3-0. Dylano trok een bal voor die door de verdediger van Slikkerveer pardoes het eigen doel in werd gelopen: 4-0. Er waren voldoende mogelijkheden om meer te scoren, maar waarom zou je ook de bal overspelen aan een vrijstaande medespeler. Nee, zo slecht spelen, zo veel kansen verprutsen en dan nog steeds met 4-0 de rust in gaan, dan is het blijkbaar moeilijk om scherper en met meer inzet te spelen.

Uiteraard werd een poging gedaan om in de rust de focus terug te krijgen, maar dat bleek slechts van korte duur. Rocco gaf een mooi passje aan Jim die de 5-0 erin werkte. Stijn kwam mee naar voren om een fraai steekballetje te geven aan Rocco voor de 6-0. En wederom zakte Smitshoek onderuit. En ging daarmee ook echt onderuit; een uitbraak van Slikkerveer over rechts, een balletje breed en ineens staan er 2 man van Slikkerveer vrij op de 16 om uit te halen: 6-1. Sinterklaas was vroeg dit jaar, tsjonge jonge... Smitshoek bleef maar aanmodderen, een beetje prutsen hier, een beetje daar, een balletje van Rocco op de paal, en de re-bound door Jim erin getikt: 7-1. De bodem was blijkbaar nog niet bereikt; volledig onnodig werd een speler van Slikkerveer in de rug geduwd in ons strafschopgebied, en die ging dankbaar liggen voor de strafschop: 7-2. Tekenend voor de wedstrijd liep Slikkerveer nog een voorzet van Dylano in het eigen doel voor de eindstand van 8-2. Met het schaamrood op de kaken liepen we terug naar de kleedkamer. Echt heel slecht gespeeld. Als we echt naar ons kunnen spelen, dan maken we minstens 2 maal zoveel doelpunten en houden we achterin de nul.

Nee, als we echt trots op onze prestatie willen zijn dan moet het veel beter. En dat kan makkelijk, want we hebben meer dan voldoende kwaliteit in ons team. Concentratie, focus, inzet, beleving, en de wil om het maximale eruit te halen. Vandaag hebben we op minder dan halve kracht gewonnen, maar als we klaar willen zijn voor de komende wedstrijden tegen de medekoplopers dan moeten we echt veel meer arbeid leveren en uit een ander vaatje tappen. Daar gaan we aan werken de komende weken. Volgende week zaterdag 4 November kunnen we uit tegen Rhoon laten zien dat we veel meer in onze mars hebben. Hup, voluit ertegenaan!