JO15 1thumbAfgelopen maandag werd er geoefend tegen Spijkenisse O15-1, acterend in de 1e divisie. Na een zeer verdienstelijke wedstrijd, waar een overwinning niet misstaan had, werd helaas met een 0-1 nederlaag de kleedkamer gevonden. Ergens had het de mannen wel weer op scherp gezet voor het treffen met Baronie. Baronie had uit vier wedstrijden acht punten verzameld en zich gemeld in de subtop. De trainers stuurde Rinus, Luca, Jordi, Reno, Milan, Brett, Nathan, Renzo, Jelmer, Lloyd en Julian het veld in. Shery, Yannick en Jayden begonnen op de bank met de geblesseerde Thom en Sem.

Hoewel Smitshoek wel de intentie had, was het Baronie dat brutaal profiteerde van Smitshoek laksheid. Ballen kwamen niet aan en er werden veel duels verloren. Tot echt Brabants gevaar kwam het niet. Na zes minuten werd Julian gelanceerd, passeerde hij de doelman, maar kwam zijn inzet op de buitenkant van de paal. Een minuut later was het wel raak. Renzo stuurde Jelmer langs de flank weg en hij bewaarde het overzicht, waarna Julian de bal in de touwen schoot. Dit werkte als doping voor de oranjehemden. We waren de baas op het veld en creëerde nieuw gevaar. Een inzet van Julian werd gekeerd en ook een schot van Jelmer werd door een uitstekende Baronie-goalie naast het doel verwerkt. Toch kwam er voor de rust nog een tweede Smitshoekse treffer. De bal werd geopend naar Milan, die Renzo in de zestienmeter aanspeelde en hij schoof de bal bekwaam in het zijnetje. Een teken voor de Baronie coach om drie nieuwe krachten in te brengen en een andere strijdwijze te hanteren. Hoewel de gasten nog niet gevaarlijk waren, ging keeper Rinus bij een voorzet in de fout en verdween de bal over de doellijn. Dit werkte als een rode lap voor een stier en de gasten geloofde er opeens weer in. Smitshoek liet het in deze fase afweten en verloor constant de duels. Zo ging in minuut 29 de bal voor het tweede keer in ons eigen mandje. Gelukkig was het daarna rust.

In de rust waren de trainers natuurlijk erg ontevreden over de houding van een aantal spelers. Je staat nota bene bovenaan en zo'n positie op de ranglijst wil je toch behouden?! Er werd wat aan de opstelling geschaafd en we gingen weer ten strijde.

Na de rust kwamen de mannen vlammend uit de kleedkamer. Direct was het Jelmer met een mooie voorzet op Lloyd, maar zijn inzet van dichtbij ging over het doel. Een minuut later revancheerde Lloyd zich goed, door Renzo te vinden die de 3-2 binnen knalde. Hierna was Baronie aan zet en zij gingen direct alles of niets spelen. Hierdoor ontstond er een tweede helft die vooral gebaseerd was op strijd, duels en keihard werken. Jayden kwam binnen de lijnen voor Renzo. Met drie snelle aanvallers werd getracht in de omschakeling de wedstrijd te beslissen. Lloyd kreeg een een nieuwe kans en een schot van Jelmer eindigde op de paal. Baronie werd aan de andere kant eenmalig gevaarlijk uit een vrije trap die van dichtbij hoog over werd geschoten. Julian werd door Jelmer voor de doelman gezet, maar opnieuw was hij de sta-in-de-weg van Smitshoek. Een minuut voor tijd was het Milan die aan een dribbel richting de zestienmeter begon, maar de vuisten van de keeper vond. In de blessuretijd was het dan eindelijk raak. Jelmer ontfutselde de bal bij zijn directe belager en schoof de bal in de korte hoek, waarmee de 4-2 overwinning een feit was. Een groot feest, want hiermee handhaven we de gedeelde koppositie.

We hebben ons in de tweede helft goed gerevancheerd op een heel matig kwartier in de eerste helft. Daarnaast verdienen de jongens in de achterhoede, Reno, Jordi, Luca en Milan, veel complimenten voor het feit hoe weinig we hebben weggeven. Er is door de gehele groep keihard gewerkt en dat heeft zich opnieuw uitbetaald. Volgende week gaan we naar Alexandria'66 op zoek naar de nieuwe drie punten.

JO15 1