Smitshoek1 Thumb2017 2018Afgelopen zaterdag speelde Smitshoek in Amsterdam tegen de zaterdag afdeling AFC, na een vroege 2-0 achterstand knokte het team zich knap terug tot 2-2, maar gaf dit gelijkspel door een verdedigings fout in de slotfase alsnog weg.

Het leek wel of Smitshoek onder de indruk was van de naam van de Amsterdamse traditie club, want binnen 8 minuten keek het door 2 doelpunten van Thiery van der Kooye tegen en 2-0 achterstand aan.

Even leek het of er een grote nederlaag in de maak was, maar na een moeizaam eerste kwartier herstelde de in het witte tenue van Jordex/ safex spelende team zich, een kwam het wat beter in de wedstrijd. Een hard schot van Erwin Bravenboer vloog nog net naast maar na 32 minuten kon Rutger van der Kleij een hoekschop bij de 1e paal vallend binnenkoppen. De mannen van trainer Richard Middelkoop geloofden er weer in, en konden een aantal maal de snelle rechterspits Julian Reineta in stelling brengen. In de 40e minuut hielp scheidsrechter Winkel de Smitshoekers een handje door tot ieders verrassing een strafschop te geven na een onschuldig duel in het strafschop gebied van AFC. Bart Deprez schoot het kadootje onberispelijk achter keeper Deetman. Bijna draaide de wedstrijd helemaal om, maar Julian Reineta wachtte iets te lang met schieten waardoor de bal via de keeper en de buitenkant paal naast het doel verdween.

Na de rust probeerde AFC de druk op Smitshoek op te voeren, het creëerde wel een veldoverwicht, maar kwam niet tot uitgespeelde kansen. Het uitstekend spelende duo Oomsen/ van der Kleij gaf geen krimp, en ook de backs de Neef en van der Wal kregen steeds meer grip op hun snelle tegenstanders. Aanvallend kon Smitshoek echter geen potten breken. De aanvoer naar de spitsen was te slordig, en zo kon spits Bart Deprez niet in stelling gebracht worden.

De strijd speelde zich voornamelijk af op het middenveld, en de wedstrijd leek te eindigen in een gelijkspel. Helaas zorgde een foutje van doelman Robin Boot, hij kwam onnodig ver uit zijn doel, ervoor dat de 3 punten toch in Amsterdam bleven. Floris van Dokkum strafte bekwaam het foutje af.

Trainer Middelkoop probeerde met het inbrengen van Tim Strijbos, hij kwam voor Damian v/d Oever, het tij nog te keren, maar de Smitshoek aanval bleef machteloos.
Rest nog te vermelden dat Matthijs Tabbers na veel blessure leed zijn rentree mocht maken in de hoofdmacht, zijn routine kan de onervaren ploeg goed gebruiken.

Volgende week speelt Smitshoek weer thuis tegen Nootdorp. Aftrap aan de Smitshoekse baan zoals altijd om 14.30.

Foto's: John van Neuren

01..jpg 02..jpg 03..jpg 04..jpg 05..jpg 06..jpg 07..jpg 08..jpg 09..jpg