1 logo smitshoekDe uitwedstrijd tegen Rhoon JO13-2 stond voor 4 November op het programma. Rhoon stond in de middenmoot, en gezien de eerdere uitslagen leek Rhoon een taaie tegenstander met relatief weinig tegendoelpunten. Josha was nog geblesseerd, dus Smitshoek begon met Tygo, Corné, Thijs, Luuk en Stijn achterin, Elijah, Wessel en Matthijs op het middenveld, en Dylano, Jim en Rocco voorin. Tom zat de eerste helft op de bank.

Het gras was nat en vrij zwaar om te spelen. Smitshoek had duidelijk last van het veld en speelde onnauwkeurig en onrustig. Rhoon begon de wedstrijd sterk en bouwde een aantal maal op zonder dat het echt gevaarlijk werd. Smitshoek kreeg andersom al snel een hoekschop en Dylano wist moeiteloos Elijah te vinden voor de 0-1. Rhoon bleef de eerste helft behoorlijk meevoetballen maar Tygo hield zijn doel schoon met een aantal knappe reddingen. Smitshoek had zoals gebruikelijk wel kansen, maar wist ze niet te verzilveren. In de rust gaf trainer Bruno aan dat Smitshoek het zichzelf vooral onnodig moeilijk maakte en dat we de 2e helft de bal meer het werk moesten laten doen.

Tom kwam erin voor Luuk en werd er wat geschoven in de opstelling. Smitshoek begon de 2e helft vol energie en al snel beukten de aanvallen als golven tegen de defensie van Rhoon. Jim behield uitstekend het overzicht bij een aanval en speelde de bal op de vrijstaande Tom voor de 0-2. Dylano wist kort daarop Elijah weer te vinden bij een hoekschop voor de 0-3. Rhoon probeerde wel vooruit te voetballen en schoot zelfs uit een vrije trap nog op de lat. Maar door naar voren te komen liet Rhoon de ruimte wel erg groot worden op het middenveld en daar weet Smitshoek JO13-3 wel raad mee. Smitshoek ging daarmee ook steeds lekkerder te draaien en begon op stoom te komen. Een mooie aanval over links met goed doorzetten van Tom en een prachtige pass naar Jim, die niet zelfzuchtig was maar Dylano vrij zag staan aan de rechterkant: 0-4. Wessel veroverde een bal net buiten het strafschopgebied, passeerde 2 man en kwam alleen voor de keeper om het schitterend af te maken met een boogballetje over de keeper in de kruising voor de 0-5. Het slotakkoord was voor Corné die zijn harde werken beloond zag na een prachtige solo langs de rechterkant, waarbij hij zijn tegenstanders passeerde alsof het pionnetjes waren en de keeper kansloos liet met een droge knal in de korte hoek. Eindstand 0-6.

Een goed resultaat tegen Rhoon, waarbij vooral het eind van de wedstrijd tot tevredenheid stemt en Smitshoek JO13-3 weer eens liet zien hoeveel teamspirit en kwaliteit er in dit team zit. Daar kunnen we mee verder in de wedstrijd tegen RVVH JO13-2 volgende week in Ridderkerk!