VOETBALVERENIGING SMITSHOEK

Hoofd/Subsponsoren

Smitshoek1 Thumb2017 2018Afgelopen zaterdag stond het thuisduel met Nootdorp het programma voor de Oranje-Zwarten van Richard Middelkoop. Bij winst zou Smitshoek het gepromoveerde Nootdorp passeren op de ranglijst. Direct van belang om verder weg te komen van de gevarenzone.

Al direct bij begin van de wedstrijd wisten de mannen van Richard Middelkoop de intenties duidelijk te maken aan Nootdorp. De aanval werd gezocht en Nootdorp werd in de verdediging gedrukt. Na 3 minuten was er al een kans voor Bart Deprez en kort daarna had Laurens Visser de kans om de score te openen. Doelpunten bleven echter uit en ondanks dat Smitshoek optisch veel sterker was werden er verder geen hele grote kansen gecreëerd. Tot 20 meter zag het spel van Smitshoek er prima uit, maar daarna wist Nootdorp met veel mensen achterin de zaak goed dicht te houden. Waar er na een half uurtje nog een paar kansjes waren voor opnieuw Deprez en Thijs Oomsen na een corner, was het toch Nootdorp dat vlak voor rust de ban wist te breken. Uit een corner wist Charlie Windhorst vrij voor keeper Robin Boot binnen te koppen en 0-1 op het bord te zetten.

Na rust ging Smitshoek in ongewijzigde formatie verder op zoek naar de gelijkmaker. Het spel bleef zich voornamelijk op de helft van Nootdorp afspelen. Erwin Bravenboer was na 10 minuten dichtbij uit een vrije trap, maar zijn schot werd gekeerd. Uiteindelijk was het na 57 minuten Bart Deprez die zorgde voor de gelijkmaker na een mooie steekbal van Jurien Reineta. 5 minuten later was het alweer bijna raak, maar het schot van Tim Strijbos verdween net naast. Na 67 minuten was het dan opnieuw Bart Deprez die het net wist te vinden en de dik verdiende 2-1 op de borden zette.

Nootdorp moest door deze achterstand iets meer uit zijn schulp komen waardoor Smitshoek eindelijk iets meer ruimte kreeg en wat makkelijker kon voetballen. Achterin hield de verdediging van Smitshoek gemakkelijk stand onder aanvoering van de sterke Rutger van der Kleij. Bijna had Deprez een hattrick gemaakt, maar hij wist vrij voor keeper Beijer niet nauwkeurig te mikken. Even later was het wel Tim Strijbos die de wedstrijd in het slot gooide en de 3-1 maakte. Al met al een dik verdiende overwinning. Smitshoek stijgt daardoor naar de 11e plaats en kan volgende week een mooie stap maken naar de middenmoot van de hoofdklasse A.

Opstelling Smitshoek: Robin Boot; Marcel Ribeira Varelo; Rutger van der Kleij; Thijs Oomsen (69. John van Vught); Ramon van der Wal (89. Mustafa Celen); Damian van den Oever; Jurien Reineta; Erwin Bravenboer; Laurens Visser; Tim Strijbos; Bart Deprez.

Volgende week staat het inhaalduel uit bij ’s Gravenzande op het programma. In het Westland zal er om 14.30 uur afgetrapt worden.

foto's: John van Neuren

01..jpg 02..jpg 03..jpg 04..jpg 05..jpg 06..jpg 07..jpg 08..jpg 09..jpg 10..jpg 11..jpg

Login

Zoeken