Smitshoek1 Thumb2017 2018Gisteravond ging Smitshoek op bezoek bij SHO in Oud-Beijerland. De eersteklasser, die ook speelt met veel jongens uit de eigen opleiding, heeft het dit seizoen moeilijk in de eerste klasse en is hier hekkensluiter. Smitshoek heeft na zaterdag weer de wind in de zeilen en trad vol vertrouwen aan tegen de Oud-Beijerlanders. Daarnaast vormde het duel een mooi affiche voor trainer Richard Middelkoop, die vorig seizoen nog trainer was op Sportpark Kikkershoek.

Smitshoek kreeg direct het initiatief van de thuisclub en werd geconfronteerd met een tegenstander die het spelletje van Catenaccio naar een nieuw niveau bracht. Ondanks het feit dat het hierdoor heel druk werd op de helft van SHO wist Smitshoek tot veel gevaar te komen. Een schot van Jordi Dekker werd gekeerd en vervolgens was het Tim Strijbosch met een 100% kans. Vervolgens werd het aanvalsspel in de laatste fase enorm slordig. Drie maal kwam een eindpass niet aan en het was daarom een wonder dat er niet minimaal één doelpunt viel voor de Smitshoekers. De grootste kans was vervolgens voor Marcel Varela Ribeiro, maar zijn inzet uit een voorzet werd gesmoord door een SHO-verdediger.

Na de rust zakte het niveau van de wedstrijd ver weg. SHO was totaal onmachtig en kwam er zelfs in de omschakeling nauwelijks uit. Smitshoek kreeg steeds meer moeite om tot kansen te komen en als het dan gevaarlijk was, kwam de voorzet niet aan. Zo kabbelde de wedstrijd voort en moesten strafschoppen de winnaar bepalen. Hierin misten Jordi Dekker en Tim Strijbosch en schoot een speler van SHO op de lat, waardoor Smitshoek ook nog eens uitgeschakeld werd.

Zaterdag speelt Smitshoek de inhaalwedstrijd bij FC ’s-Gravenzande. Deze eerder afgelaste wedstrijd zal om half drie aanvangen onder leiding van M. Jobse.

Opstelling: Boot, Varela Ribeiro, Van der Kleij, Van Vught, Celen (83. Van der Wal); De Neef, Bravenboer, Visser (59. De Neijs); Dekker, Strijbosch, Deprez.