VOETBALVERENIGING SMITSHOEK

Hoofd/Subsponsoren

Smitshoek1 Thumb2017 2018In een slechte wedstrijd verzuimde Smitshoek afgelopen zaterdag afstand te nemen van de onderste regionen van de hoofdklasse A . Tegen een zeker niet groots spelend FC ’s Gravenzande werd verdiend met 2-0 verloren.

In de begin fase kreeg Smitshoek een grote kans uit een hoekschop, de kopbal van Rutger van der Kleij werd echter gekeerd door doelman de Koning van de thuisploeg.

Daarna kregen de toeschouwers een zeer matige wedstrijd voorgeschoteld. De strijd werd op het middenveld uitgevochten. Beide teams slaagden er niet in om de spitsen in stelling te brengen. Er was, zoals wel vaker gebeurt is dit seizoen, een fout in de Smitshoek verdediging nodig om de wedstrijd open te breken. Rutger van der Kleij en Remco de neef verzuimden beiden om de bal uit de 16 meter te schieten. Frank Broos kon zodoende de bal voorbrengen waarna het voor Brent Biesheuvel een koud kunstje was om de 1-0 op het score bord te brengen.

Smitshoek ging na deze tegenvaller op zoek naar de gelijkmaker, maar Jurien Reneita kon tot 2 maal toe, na een goede actie, geen medespeler voor het doel bereiken. Topscoorder Bart Deprez had de gelijkmaker met een kopbal moeten maken. Ook een volley van Laurens Visser miste kracht om echt gevaarlijk te worden.

Na de rust kwam er een veel agressiever ‘s-Gravenzande uit de kleedkamer, al in de eerste minuut ontstond er een grote kans toen Thijs Oomsen niet goed ingreep. Smitshoek stond er bij en keek erna. Het speelde met te veel mensen voor de bal om grip op het middenveld te krijgen. Het wachten was op de 2-0, maar doordat de thuisclub verzuimde grote kansen te benutten bleef Smits hoek in de wedstrijd. Met het inbrengen van Jordi Dekker voor de onzichtbare Tim Strijbos, en John de Ronde voor Damian v/d Oever probeerde trainer Richard Middelkoop het tij te keren, en het moet gezegd Jordi Dekker kwam 2 maal dreigend in de buurt van het vijandelijke doel. Bij de 2e poging liet hij zich provoceren door 2 tegenstanders, gaf er 1 een duwtje, waarna deze met een prima staaltje acteerwerk gretig naar de grond ging. De erg pietluttig leidende scheidrechter Jobse bestrafte deze olie domme actie met een terechte rode kaart. Enkele minuten daarna schoot Yuri Westhoff de 2-0 tegen de touwen en was de wedstrijd definitief gespeeld.

Een domper voor Smitshoek, dat door deze uitslag de tegenstander in punten langszij zag komen, en nu in de buurt van de onderste regionen blijft staan.

Het aantal makkelijk wegegeven tegen doelpunten zal trainer Middelkoop wel zorgen baren, met de zware uitwedstrijd tegen koploper Noordwijk in het vooruitzicht
Het team alle zeilen moeten bijzetten om van de onderste plaatsen weg te blijven.

Andersom gezien, veel slechter als zaterdag kan het niet voor de dag komen.

foto's: John van Neuren

01..jpg 02..jpg 03..jpg 05..jpg 06..jpg 07..jpg 08..jpg 09..jpg 10..jpg 11..jpg 12..jpg

Login

Zoeken