vvsmitshoek Vet2 thumbHoewel het vrij fris was met Hollandse wolkenluchten die fraaie lichtbeelden opleverden boven het complex aan de Voordijk was het lekker voetbalweer tijdens de ontmoeting tussen de veteranen van Smitshoek en Spijkenisse. Tot geluk van diverse natuurgrasfans en sympathisanten van de Partij voor de Dieren kon er gespeeld worden op veld 2 dat aanvoelde alsof er net gesproeid was. Bovendien had het verenigingsmanager en ex top veteraan Habermehl geregeld dat er gebruik kon worden gemaakt van de extra ruime kleedkamer 12. Zodat alle aanwezige vets en hulptroepen voldoende ruimte hadden voor alles wat er te doen was. En na de wedstrijd nog meer mensen konden meegenieten van het feest dat ongeacht de uitslag zou gaan losbreken.

Er zou alles op alles worden gezet om opnieuw een goed resultaat te behalen. Dat alles om een volgende stap te doen richting het realiseren van De droom van Dick, de hunkering van de Captain der Captains naar een nieuw kampioenschap voor het team. En hoewel hij er zelf wat afstand van probeerde te nemen: Het mag niet mijn droom wezen, het moet onze droom zijn, lijken de meeste vets het toch te zien als een honger die vooral voor Dick gestild moet worden. Maar het staat buiten kijf dat iedereen zich graag ten dienste wil stellen aan zijn aspiraties. Dus kunnen we de wedstrijden in dit seizoen eigenlijk beschouwen als een soort Hunger Games met de wedstrijd tegen Spijkenisse als Mockingjay Part 1 waarin wel 3 punten kunnen worden behaald maar waarbij het eind nog niet in zicht is.

Nou beste mensen, als dit geen mooie beeldspraak is dan weet ik het ook niet meer. Laten dan nu maar even alle franje even laten voor wat het is en ons beperken tot de wedstrijd. Anders krijgen we weer boze appjes van types als mevrouw Burg en Nootenboom.

Het gebeuren deze middag zou door Wilfred Genee misschien als een topshow worden aangeduid, de gemiddelde Smitshoeker zou er waarschijnlijk het predicaat ‘worsteling’ aan hebben gehangen. Want dat was het echt. Smitshoek was zeker de eerste helft absoluut beter, het team kwam ook terecht op een 1-0 voorsprong na een fraaie Bep Bakhuys achtige kopbal van Ries na een prachtige voorzet van Michel, maar het had absoluut 4 of 5-0 moeten zijn geweest. Zeker Dennis, die zoals bij hem gebruikelijk geregeld de defensie van de tegenstander zijn hielen liet zien (wat een super spits is die Dennis the Menace toch), was deze keer buitengewoon slordig in de afwerking. Waarbij wel moet worden vermeld dat de keeper van de bezoekers in grootse vorm verkeerde. Hij ranselde heel wat ballen uit de goal. Schaduwspits Johan had eveneens zijn dag niet en liep te vaak onnodig buitenspel. Daarmee deed Smitshoek zich dus erg tekort en het effect was dat de tegenstander uit SpijkCity nog hoop bleef houden op een goed resultaat.

Tot ver in de 2e helft bleven ze met goed verzorgd voetbal geregeld gevaarlijk, Smitshoek had het bij tijd en wijle erg moeilijk mee. Het leek er op dat de 2-0, een lepe intikker van invaller Fred in de 57e minuut na een schitterende combinatie van Dick, Ries en Dennis rust zou brengen. Maar de gasten, met hun zeer gevaarlijke 9, 15 en 25 wisten een kleine 10 minuten later na een corner en een scrimmage voor de goal van Ozzie de ‘Anschlusstriffer’ te produceren (2-1) waarna het geregeld billenknijpen was voor Smitshoek en de aanwezige fans.

Vigerend Teamleider Rob gesteund door adviseur John stond geregeld handenwringend aan de zijlijn en hij riep periodiek dingen als ‘waar zijn we mee bezig’ en ‘och och, kom nou toch’. Uiteindelijk werd door Ries in de 85e minuut na een gave counter en een prachtige pass van Johan een eind aan alle aspiraties van de groen witten gemaakt. Zijn 3-1 na een run op de goal en beheerst afwerken maakte aan alle onzekerheid een eind en zo konden onze helden opnieuw 3 punten bijschrijven op de Ve2 palmares. Maar het was absoluut een benauwde zege, Smitshoek worstelde maar kwam op tijd boven. Luctor et emergo, hiep hoera in de gloria.

AK, november 2017

Wie meer wil lezen over deze enerverende partij, het wel en wee van de Veteranen, het syndroom van Ben B. en het feest van na de wedstrijd moet even doorklikken naar ons facebook blog

vvsmitshoek vet2