1 logo smitshoekDe O23 mannen/jongens van Smitshoek mochten op een druilerige dinsdagavond aantreden tegen de O23 van Rhoon. In het begin van de wedstrijd is duidelijk te zien dat het elftallen zijn die bestaan uit jiongens die niet wekelijks met elkaar voetballen. Het is even zoeken naar de vaste patronen. Ook de door de regen behoorlijke glad geworden grasmat (wel een echte) draagt niet bij aan vlot en soepel combinatiespel. Toch is dat het spelletje dat Smitshoek graag wil spelen. De verzorgde opbouw vanuit de achterhoede die bestaat uit Giovanni op links, Nick en Tavares in het centrum en Lorenzo op rechts wordt naarmate de eerste helft vorderd steeds beter. Toch zijn de eerste kansen voor Rhoon dat er af en toe snel en vooral gevaarlijk uitkomt. Gelukkig staat er met Ruben een betrouwbare keeper op de goal die Rhoon van scoren weet af te houden. Het middenveld van Smitshoek met Soufiane centraal en Luc van Leeuwen op rechts krijgt steeds meer grip op het spel en in het laatste kwarties is het linkshalf Noah die met een mooie steek Sean vrij voor de keeper zet. Die faalt niet en zet Smitshoek verdiend op voorsprong. Vlak voor rust een zelfde situatie waarbij Jermain Luc Delmee vrij voor de keeper zet, maar het uitgestoken been van de keeper brengt redding en dus gaan we met een 1-0 voorsprong rusten.

Wanneer de prima leidende vrouwelijk scheidsrechter de tweede helft in gang zet, wordt het al vrij snel duidelijk dat Smitshoek de bovenliggende partij blijft. Bij vlagen leuk en gevarieerd aanvalsspel zorgt voor een aantal behoorlijke kansen. De prima invallende Micky treft helaas net de keeper op zijn weg, maar even later is het wel raak als vanuit een korte corner Jermain de bal voorzet en Luc Delmee doeltreffend kan uithalen en de voorsprong kan verdubbelen. Een paar minuten later krijgt Luc Delmee de bal in de 16 meter opnieuw voor zijn voeten en met een droog schot zet hij de 3-0 op het scorebord. Smitshoek blijft met twee verse krachten Haibe en Lyshon, die beiden moeiteloos invallen, de aanval zoeken. Met name via de opkomende vleugels worden er nog een paar mooie kansen gecreerd, maar komt het niet meer tot scoren. Bij een paar schoten van buiten de 16 meter staat helaas het vizier niet op scherp. Het slotakkoord is voor Rhoon O23 dat een paar minuten voor tijd uit een vlotte aanval de eer redt en de 3-1 eindstand op het fictieve scorebord zet.

Op dinsdag 28 november staat de volgende wedstrijd voor de O23 op het programma. Om 20.000 uur zal dan worden afgetrapt tegen Excelsior Maassluis.

U bent bij deze uitgenodigd om te komen kijken of ook deze 3e wedstrjd van het seizoen in winst kan worden omgezet.