VOETBALVERENIGING SMITSHOEK

Hoofd/Subsponsoren

Smitshoek1 Thumb2017 2018Smitshoek heeft in de uitbeurt tegen de ongenaakbare koploper Noordwijk niet voor een verrassing kunnen zorgen. Op een winderig sportpark Duinwetering in Noordwijk eindigde het duel in een verdiende 3-0 zege (rust 2-0) voor de thuisclub. Door dit resultaat zakt Smitshoek naar plaats 13 (P/D-plek). Noordwijk zit, mede door het 1-3 verlies van achtervolger SteDoCo tegen Jodan Boys, in een zetel richting het kampioenschap. Het team van trainer Kees Zethof heeft vijf punten voorsprong op SteDoCo.

Trainer Richard Middelkoop koos ervoor in het duel tegen Noordwijk zijn defensie te versterken en compacter te spelen. John van Vugt kreeg voor de eerste keer dit seizoen een basisplaats. Op 'zes' nam John de Ronde de plaats in van Damian van den Oever. Marcel Vareila Ribeiro en Ramon van der Wal keerden terug in het team als vleugelverdedigers. Dit ging ten koste van Remco de Neef en Mustafa Celen. De taktiek leek te werken. In het eerste bedrijf had de thuisclub, gesteund door een harde wind deels in de rug, een veldoverwicht. Al in de eerste minuut kwam Smitshoek goed weg toen de Emiel Wendt van dichtbij over volleerde. Vervolgens bleef Smitshoek tot minuut 40 overeind. Het technisch vaardige Noordwijk zette de oranje-zwarten op de eigen helft vast. Met name in de sluwe en sterke Emiel Wendt had Noordwijk een klasbak in huis. Verder dan een schot net naast van Ruperto Dorothea (deze fraaie aanval had een beter lot verdiend voor de thuisclub) en een vrije schop van Martijn le Congé welke de juiste richting miste, kwam Noordwijk niet. Toen het thuispubliek zich al verzoend had met een 0-0 ruststand, sloeg de koploper alsnog tweemaal toe. Eerst dwarrelde een indraaiende hoekschop van Thomas Reynaers achter doelman Robin Boot. Even later liet John van Vugt zich op de achterlijn verrassen, waarna Tjeerd Westdijk de 2-0 achter doelman Robin Boot werkte. Noordwijk kon zo alsnog met een comfortabele voorsprong naar de thee. De bezoekers zullen zich in de pauze hebben gerealiseerd dat -niet voor de eerste maal dit seizoen- de tegengoals wel erg gemakkelijk werden weggegeven.

Toen kort na de hervatting Rutger van der Kleij in een tegenstoot van Noordwijk op snelheid werd geklopt door Tjeerd Westdijk, die bekwaam afrondde was het pleit definitief beslist. Smitshoek probeerde in het tweede bedrijf nog wel de eer te redden. Jurrien Reineta penetreerde enkele malen gevaarlijk in de vijandelijke defensie en topscorer Bart Deprez werkte zich een slag in de rondte. De ervaren Noordwijk-doelman Mustafa Amezrine hield echter de nul, waardoor de verdiende zege van Noordwijk nimmer in gevaar kwam. Rest te vermelden dat arbiter Marcel Roeleveld dit faire duel afsloot met een gele kaart voor Smitshoeker Rutger van der Kleij.

Zaterdag a.s. ontvangt Smitshoek FC Rijnvogels. De degradant uit de derde divisie stelt voorlopig teleur. Dit kostte onlangs de ervaren oefenmeester Hein van Heek zijn kop. Een schockeffect bleef uit. FC Rijnvogels staat met 9 punten uit 11 duels op plaats 14. Wederom een 'zespunten' voor de oranje-zwarten. Onder leiding van de talentvolle arbiter Shona Shukrula wordt op sportpark Smitshoek om 14.30 uur afgetrapt.

Opstelling Smitshoek
Robin Boot, Marcel Varela Ribeiro, Thijs Oomsen (73. Remco de Neef), Rutger van der Kleij, John van Vugt, Ramon van der Wal, John de Ronde, Jurrien Reineta, Erwin Bravenboer, Laurens Visser, Bart Deprez.

01.jpg 02.jpg 03.jpg 04.jpg 05.jpg 06.jpg 07.jpg 08.jpg 09.jpg 10.jpg 11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg 15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg 19.jpg 20.jpg 21.jpg 22.jpg

Login

Zoeken