1 logo smitshoekSmitshoek O15-1: Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht, het feest kan beginnen...

Na twee nederlagen op rij waren drie punten broodnodig. JVOZ, de trotse koploper, had vorige week ook bij Alexandria averij op gelopen en bleek toch een te kloppen ploeg. Drie weken geleden leek de competitie al bepaald, maar deze uitkomst had bijna niemand voorspeld. Een zespuntenduel dus, waarbij de trainers kozen voor: Shery, Milan, Luca, Jordi, Reno; Brett, Thom, Nathan, Lloyd, Julian en Renzo. Jelmer, Jayden en Thijmen begonnen op de bank met de geblesseerde Sem.

Het was moeilijk voetballen op een hobbelige grasmat met een stevige Zeeuwse wind over de lengte van het veld. Wij begonnen met de wind in de rug en zo waren wij ook de sterkere in de eerste helft. JVOZ had moeite om het spel te maken en wij zaten eigenlijk prima in de wedstrijd. Na een minuut of tien werd Lloyd gelanceerd door Renzo, maar hij werd heel twijfelachtig (lees: onterecht) afgevlagd en daar werd een (waarschijnlijke) goal de das omgedaan. Tien minuten later was het wel raak. Milan kreeg de bal aan de rechterkant en stak hem prima op Julian, die uit de draai de bal onder de keeper in het doel legde. Hoppa, die kan je maar binnen hebben. JVOZ leek iets geschrokken van deze tegengoal en kon eigenlijk geen vuist maken tegen de arbeid van de Smitshoekers. Lloyd kreeg nog een mooie steekpass, maar deze was net te hard. Hierdoor kon Lloyd de bal net niet lekker langs de keeper spelen en kon hij niet tot een inzet komen. De thuisclub kon er slechts een gevaarlijke vrije trap tegenover stellen.

In de rust waren er vooral complimenten voor de groep. Met name Luca en Brett kregen een loftrompet voorgeschoteld, want die speelden echt een fantastische eerste helft. De groep voelde dat er wat te halen was, maar de missie werd wel lastiger. Wij moesten het windvoordeel inruilen voor een windnadeel en helaas veranderde windkracht twee in windkracht vijf.

Zo werd het dan ook erg lastig voor ons om van de eigen helft af te komen. Smitshoek werd gedwongen tot het spelen van countervoetbal en kwam sporadisch onder de druk van JVOZ uit. Hoewel de thuisclub de sterkere was, wist het amper tot kansen te komen. Echt heel gevaarlijk werd het niet. Buiten wat hoekschoppen en afstandsschoten had de uitstekend keepende Shery eigenlijk weinig zorgen. Na vijftig minuten werden Thom en Renzo vervangen door Jelmer en Jayden. JVOZ gooide de tactiek om en gelukkig kwamen we direct met een passend antwoord. Hoewel de druk steeds meer werd opgevoerd, werd ook steeds meer duidelijk hoe sterke defensie we hebben als iedereen geconcentreerd is. De jongens liepen voor elkaar, coachten, en gooiden de beuk erin. Toen de scheidsrechter na vijf minuten blessuretijd affloot, waren we enorm blij dat de drie punten mee naar Smitshoek gaan.

De bus heeft een mooie bijwerking op de jongens. Wat een spannende en leuke wedstrijd tussen twee ploegen die gewoon bovenin mee gaan doen in de tweede divisie. Na de wedstrijd gingen de festiviteiten vanuit de kleedkamer door in de kantine, waar het aanwezige publiek, ook van andere verenigingen, zichtbaar genoten van de hechte groep spelers, staf en ouders. Er werd een vrolijk nootje gezongen en de gele rakkers stroomden rijkelijk. Wat een schitterende dag en wat een prestatie van de jongens die na twee slechte wedstrijden weer opgestaan lijken te zijn. Dit moeten we doorzetten naar donderdag en zaterdag, waar we voor de MiniWorldCup spelen tegen Pelikaan en in de competitie de dorpsderby spelen tegen Barendrecht. Kortom, het is weer helemaal open en spannend!

Vanuit de staf en selectie wil ik de ouders van Luca, Patrick en Marianne, bedanken voor het sponsoren van de bus. Dit heeft zeker bijgedragen aan de fantastische sfeer en het schitterende resultaat!