Smitshoek1 Thumb2017 2018Smitshoek speelde afgelopen zaterdag in de shirts van Safex en Jordex tegen FC Rijnvogels. De Katwijkers haalden 9 punten uit 11 wedstrijden en de mannen van Richard Middelkoop hadden 11 punten verzameld. Een kans dus om afstand te nemen van FC Rijnvogels.

Dit leek aanvankelijk goed te gaan, al na 4 minuten schoot Laurens Visser de 1-0 achter keeper Wesley de Ruiter van de Katwijkers. Na 11 minuten had Smitshoek op 2-0 kunnen komen, maar de voorzet van Bart Deprez op Jordi Dekker was onzuiver, zodat de aanvallende middenvelder niet kon afronden.

Rijnvogels zette aan en was daarna veelal op de helft van Smitshoek te vinden, dit leidde niet tot grote kansen , zodat er met de 1-0 gerust kon worden. Na de rust was Smitshoek nog niet wakker, Jaap van Duijn wel, hij schoot binnen enkele minuten de 1-1 op het bord. Rijnvogels bleef drukken en was duidelijk op zoek naar de winst. Een keerpunt in de wedstrijd was de 2e gele kaart van de rechtsback van Smitshoek Marcel Ribeiro. Even daarvoor was een grove overtreding op hem niet bestraft door leidsvrouw Shukrula, de getergde Ribeiro nam revanche en pakte zijn 1e gele kaart. In de 62e minuut werd Jaap van Duijn aangespeeld en werd wederom aangetikt door Ribeiro, sluw ging de routinier naar het gras, hij knipoogde nog naar de Rijnvogels-supporters en Shukrula gaf Ribeiro zijn 2e geel. Met 10 man was Smitshoek niet opgewassen tegen de Katwijkers, in de 72e minuut tikte van Duijn bij de 2e paal de 1-2 achter Robin Boot.
Smitshoek ging met 10 man op zoek naar de gelijkmaker, Middelkoop bracht Remco de Neef, Sean Verburg en Ramon van der Wal. Dit leek in de 87e minuut te gaan lukken, Thijs Oomsen kopte de bal in, doelman Wesley de Ruiter, sloeg de bal schuin naar voren via de onderkant van de lat uit het doel, volgens materiaalman Ap Bol, die achter het doel stond was de bal de achterlijn gepasseerd, maar scheidsrechter Shukrula oordeelde anders. In de 90e minuut counterde Rijnvogels nog naar de 3-1, terwijl Thijs Oomsen een hamstring-blessure opliep, schoot Romano van der Stoep zijn ploeg naar de veilige 1-3.
Smitshoek belandde door deze nederlaag op de 14e plaats met RVVH en Argon nog onder zich. Aanstaande zaterdag komt RVVH op bezoek, er wordt om 14.30 uur afgetrapt aan de Smitshoeksbaan.

foto’s: John van Neuren

01..JPG 02..JPG 03..JPG 04..JPG 05..JPG 06..JPG 07..JPG 08..JPG 09..JPG 10..JPG 11..JPG 12..JPG