1 logo smitshoek In het kader van het SHO toernooi voor O21 elftallen stond op 28 november de eerste poule wedstrijd op het programma. Voor de jongens/mannen van Smitshoek O21 was dit gelijk een pittige want de tegenstander was Excelsior Maassluis. Aangezien het eerste elftal in de top van de 2e divisie speelt, het 2e elftal al een paar jaar kampioen wordt in de reserve hoofdklasse en de A1 op 2e divisie niveau acteert, mag het duidelijk zijn dat dit een leerzame wedstrijd zou kunnen worden. Met 2 dispensatiespelers, maar ook met 2 jongens die nog B junior zijn, ging Smitshoek onbevangen de strijd aan. Reeds in de 1e minuut komt Smitshoek goed weg als de scheidsrechter geen penalty ziet bij een sliding in het strafschopgebied. Maar in de 7e minuut is het wel raak wanneer een Excelsior M. speler vanaf 16m uithaalt. Mike krijgt er nog wel een hand tegen, maar is kansloos bij de rebound. Een paar minuten later slingert Excelsior M. een vrije trap voor de goal die prima wordt ingekopt. Met een snoekduik kan Mike de bal nog uit de kruising tikken, maar opnieuw is de rebound een prooi voor Excelsior en al vroeg in de wedstrijd staat de 0-2 op het scorebord. Smitshoek heeft moeite met het baltempo en de handelings snelheid op het veld, maar knokt zich wel steeds beter in de wedstrijd. Achterin heeft het centrale duo Lorenzo en Nick in samenwerking met de back Allard en Niels de aanvallers van Excelsior M. redelijk in bedwang. Het middenveld met Jibbe, Nahom en Jermain heeft het zwaar tegen de balvaardige tegenstander, maar gaat wel vol de strijd aan. In de voorhoede is het lastig voor Brian, Giovanni en Sean om tegen het overwicht van de tegenstander kansjes te creeren. Vlak voor rust is er een kansrijke situatie uit een corner, maar i.p.v. een doelpoging van Smitshoek kant, kan Excelsior snel uitbreken. Na een overtreding in de 16 meter volgt er een terechte strafschop die onberispelijk wordt binnen geschoten. In plaats van een mogelijke aansluitingstreffer is het 0-3 geworden, hetgeen tevens de ruststand is.

Met verse krachten Luc en Jeraino binnen de lijnen wordt getracht het tij enigszins te keren, maar het eerste kwartier na rust blijft Excelsior M. duidelijk de bovenliggende partij. Gelukkig helpt bij een vrije trap de paal een handje zodat een grotere achterstand voorlopig voorkomen wordt. Na een minuut of 15 wisselt Excelsior M. wat spelers en brengen ze wat meer A junioren in het veld waardoor de wedstrijd wat gelijkwaardiger wordt. Smitshoek komt via Jibbe, Sean en Brian tot wat kleine kansjes, maar een treffer zit er jammer genoeg niet in. Wel nog eentje voor de tegenstander die in de 37e minuut de eindstand op 0-4 brengt. Smitshoek O21 heeft geknokt voor wat het waard was, maar komt tegen deze tegenstander tekort waardoor de nederlaag terecht is. Voor de talenten is het echter wel een leerzame wedstrijd en uiteindelijk is dat precies de bedoeling van dit soort wedstrijden.

Op 12 december speelt de O23 een uitwedstrijd tegen Spijkenisse.