JO15 1thumbGisteren stond de wedstrijd tegen nummer 9, OJC Rosmalen, op het programma. Een moeilijke tegenstander, want de nederlagen die ze leden waren klein en de 2-2 tegen JVOZ was niet onverdienstelijk. Wij zaten lekker in de winning mood met twee mooie overwinningen tegen JVOZ en Barendrecht in the pocket. We begonnen met Shery, Milan, Luca, Jordi, Reno; Thom, Nathan, Brett; Jayden, Julian en Lloyd. Sem en Bakr begonnen op de bank samen met de geblesseerde Jelmer en Renzo.

Dat OJC Rosmalen voor de drie punten was gekomen, werd al snel duidelijk. Met een positieve manier van voetballen kregen de toeschouwers een leuke gelijkopgaande wedstrijd te zien. De beste kansen hierin waren voor de gasten uit Rosmalen. Twee keer verdween een inzet uit een moeilijke hoek achter het doel van Shery. De grootste kans voor Rosmalen kwam uit een uitval over de rechterkant, waarna de spits de bal net over ons doel schoot. Aan de andere kant werden wij ook drie maal gevaarlijk. Twee goede voorzetten van Reno werden net gemist door Julian en Brett. Daarnaast kreeg Jayden nog een goede kans, maar helaas vergat hij de bal langs de keeper te tikken. Zo gingen we met een 0-0 ruststand aan de siroop.

In de rust vertelden de trainers dat we meer diepte in ons spel moesten leggen door middel van lopende mensen aan de zijkant. Daarnaast moesten we actiever onder de bal komen en gretiger zijn op de tweede bal.

De tweede helft was een helft die geregeerd werd door strijd. Beide teams gingen op zoek naar de overwinning en er werd keihard gewerkt. Onze verdediging had de gevaarlijke buitenspelers van Rosmalen goed onder controle, maar helaas konden we voorin geen vuist maken. Na 45 minuten probeerde Thom op hoge snelheid een duel aan te gaan, waarbij hij verkeerd op zijn schouder viel. Vervolgens gilde hij het uit en de trainers langs de kant wisten het bijna al zeker: een gebroken sleutelbeen. Hoewel het voor Thom natuurlijk verschrikkelijk is, want hij miste nu al negen wedstrijden, is het voor het team ook een aderlating. Bakr nam zijn plek in. Hierna stevende de wedstrijd af op een gelijkspel. Smitshoek probeerde het nog wel met een aantal voorzetten, maar dit waren dusdanige ballen op geluk dat we niks klaar wisten te maken. Sem kwam na lang blessureleed in de ploeg voor Jayden. Gelukkig wat positiefs! Helaas konden beide ploegen met de wissels ook niks meer forceren. Aan de andere kant mochten we in de laatste seconden nog blij zijn dat een vrije trap van ruim dertig meter op de kruising over het doel van Shery stuiterde.

Helaas moeten we genoegen nemen met een gelijkspel, waarbij Rosmalen de betere kansen heeft gehad, maar wij ook dreigend waren. Het grootste verlies is dat van Thom en daarmee raakt het bankje met geblesseerde spelers aardig vol. Hopelijk zijn alle heren er in bij de start van de competitie in 2018 weer helemaal fit bij. Met nog één competitiewedstrijd voor de boeg snakken we naar de winterstop, waarbij drie punten tegen Vriendenschaar de seizoenshelft zouden bestempelen als super.