VOETBALVERENIGING SMITSHOEK

Hoofd/Subsponsoren

Smitshoek1 Thumb2017 2018De vrijwilligers van Veen die hele zaterdagochtend werkten aan het sneeuw vrij maken van het kunstgras in Veen kwamen bedrogen uit. Hun werk leek welhaast voor niets. Achilles Veen, thuis bijna niet te verslaan, kwam tegen het gehavende Smitshoek niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Een prima prestatie van de oranje-zwarten die met hard werken een optimaal resultaat haalden.

Bij Smitshoek ontbraken de sterkhouders Bart Deprez en Thijs Oomsen door blessures. Rutger van der Kleij was ziek. Trainer Richard Middelkoop was genoodzaakt een ander centraal duo op te stellen. John van Vugt en Marcel Varela Ribeiro zagen zich voor de taak gesteld de voorwaartsen van Veen en topschutter Sen Aerts in bedwang te houden. Doelman Mike van de Wijngaart keerde na lang blessureleed terug in de basis en speelde een zeer verdienstelijke wedstrijd. Na 3 minuten was het eerste kansje uit een counter van de thuisclub voor Sen Aerts. Mike van de Wijngaart stond op de juiste plaats. Het duel speelde zich af op het middenveld en veelal de helft van Smitshoek. Achilles Veen wist geen openingen te vinden in de stugge defensie van Smitshoek. Aanvallend stelde Smitshoek hier in het eerste bedrijf niets tegenover. De rechterflank verdediger Freek Langermans werd constant vrij gelaten. Bijna werd dit Smitshoek fataal. Vlak voor rust bediende hij Sen Aerts. Zijn kopbal spatte uiteen op de deklat. Even daarna een knappe redding van Mike van de Wijngaart op een inzet Niek Wilborts. De rust brak aan met een 0-0 stand.

Na rust ging de thuisclub furieus van start en wankelde Smitshoek. De ingevallen Brian Peters bracht meer snelheid in de aanvallen van Veen. Hij schoof het leer naast nadat een pegel van zo’n 25 meter van Freek Langermans op de deklat kwam. Middenvelder Joep van den Ouweland zag zijn kopballetje naast het doel belanden. Het eerste gevaar van Smitshoek kwam in minuut 50. Laurens Visser stuurde de jonge Jurian Reinata weg. Zijn inzet werd door Maarten Boddaert geblokkeerd. Achilles Veen schroefde het tempo op. Onder aanvoering van de goed spelende captain Erwin Bravenboer bleef Smitshoek overeind. De aanvoerder was voetballend veruit de beste Smitshoeker, maar schroomde ook niet de toon te zetten door de duels aan te gaan. Na een uur leek de thuisclub toch op voorspong te komen. Een inzet van Brian Peters in de verre hoek werd gepareerd door Mike van de Wijngaart. Langzaam maak zeker hing een stunt van Smitshoek in de lucht. Toen het eindtijdstip in zicht was kreeg de thuisclub een penalty. De verder goed leidende arbiter Annegarn legde de bal op stip toen Laurens Visser van dichtbij de bal onopzettelijk tegen de hand kreeg. Een klassieke voetbalwet bracht oplossing. Een onterechte strafschop gaat er vaak niet in. Of Sen Aerts van de wijs werd gebracht door het fel protesterende Smitshoek zal wel altijd een vraag blijven. Feit is dat hij de strafschop hoog over [zelfs over de ballenvanger] schoot. In blessuretijd kopte verdediger Maarten Boddaert nog voorlangs. Het laatste wapenfeit was voor Smitshoek. Nog bijna deed Sean Verburg Achilles Veen de das om. Zijn poging haalde niet de verre bovenhoek achter doelmal Jamil Kools maar ging tot teleurstelling van heel Smitshoek over. Al met al was de 0-0 deling een uitstekend resultaat voor de oranje-zwarten.

Opstelling Smitshoek: Mike van de Wijngaart, Remco de Neef, John van Vugt, Marcel Varela Reibero, Mustafa Celen, Damian van den Oever, Erwin Bravenboer [C], Jordy Dekker [69.. Mathijs Tabbers], Jurian Reinata [71. Ramon van der Wal], Laurens Visser [88. John de Ronde] en Sean Verburg.

01..jpg 02..jpg 03..jpg 04..jpg 05..jpg 06..jpg 07..jpg 08..jpg 09..jpg 10..jpg 11..jpg 12..jpg 13..jpg 14..jpg 15..jpg 16..jpg

Login

Zoeken