JO15 1thumbNadat de wedstrijd vorige week werd afgelast wegens zo'n acht centimeter sneeuw kwam er maandag vanuit de KNVB het bericht dat we vandaag gewoon naar Culemborg mochten afreizen. De trainers baalden er een klein beetje van, want de pijntjes liegen er niet om. Gelukkig kregen we van de weergoden een week vrij en dat kwam een aantal goed uit. Een overwinning op de nummer één na laatst zou betekenen dat we als nummer twee de winter in zouden gaan, wat natuurlijk fantastisch is. We begonnen met Shery, Luca, Jordi, Reno, Lloyd, Brett, Julian, Nathan, Jelmer, Bakr en Jayden. Tyren en Thijmen begonnen op de bank geflankeerd door de geblesseerden Thom, Renzo en Sem. Milan was helaas ziek in Barendrecht gebleven.

Smitshoek startte de wedstrijd stormachtig. Vriendenschaar kwam er amper aan en zo werd er voornamelijk rond het strafschopgebied van de thuisploeg gevoetbald. Jayden kopte na een minuut een bal net naast en een paar gevaarlijke hoekschoppen leverden echter geen doeltreffend gevaar op. Het verschil tussen de ploegen was groot en dat gaf de fanatiek meegereisde aanhang natuurlijk goede hoop. Achterin hield de verdediging de poort dicht en zo konden we constant de aanval blijven zoeken, waarbij het gevaar vooral vanaf de flanken kwam in de personen van Jelmer en Lloyd. Al duurde het voor de trainers lang voordat het overwicht werd omgezet in doelpunten. Na een minuut of dertig gooide Reno de bal in op Bakr, waarna uiteindelijk Jayden Jelmer voor de keeper bracht. Hij bleef heel kalm en speelde de bal keurig met zijn chocoladebeen over de doelman. Leuk voor Jelmer die dit seizoen zo ontzettend belangrijk is met zijn doelpunten en assists. Deze goal gaf ook het vertrouwen aan de boys en we bleven zoeken naar nieuwe aanvallen. Zo trokken we een flink aantal keren via Julian, Lloyd of Jelmer de zestienmeter binnen, maar kwamen we niet tot een goede inzet. Opnieuw was er een goede kans voor Jayden, maar zijn inzet met links kon nog gekeerd worden. Vlak voor de rust kregen we nog een hoekschop, waarbij Jordi de bal op de lat kopte en Bakr vervolgens vol in de rug werd gelopen. De scheidsrechter kon niks anders doen en legde de bal terecht op de stip. Jordi faalde niet en schoot de bal netjes tegen de touwen.

In de rust waren de trainers complimenteus. Er werd met veel intensiteit gevoetbald en we hadden prima aanvallen gezien zoals we vooraf geschetst hadden op het folie. Zaak was om de wedstrijd te vermoorden en aan het doelsaldo te werken.

De tweede helft ontwikkelde zich echter als het weer: slecht. Beide teams kregen een flinke hagelbui te verwerken en laten we stellen dat de Smitshoekers hier het minst tegen bestand waren. Het voetbal werd minder en dat gaf Vriendenschaar de kans om tot dertig meter van ons doel te komen. De trainers deden vervolgens wat omzettingen. Tyren kwam voor de moegestreden Bakr. Hierna pakten we het weer wat op. Jelmer kreeg twee goede schietkansen, maar kwam niet lekker tot een inzet. Uiteindelijk moesten we tot minuut 56 wachten voor de bevrijdende 0-3. Jayden ontfutselde de bal van een Vriendenschaar verdediger en kogelde de bal achter de doelman. Het hoogtepunt moest echter nog komen. Twee minuten voor tijd mochten we nog een hoekschop nemen, waarbij aanvoerder Jordi de bal fenomenaal via een omhaal achter de keeper verwerkte. Iedereen op de banken en een mooie afsluiter van deze wedstrijd. Gezien het krachtsverschil hadden we vaker moeten scoren, maar puntje bij paaltje was iedereen zeer blij met de drie punten.

Wat hebben we er een super eerste seizoenshelft van gemaakt. Op drie punten van de nummer één en een zeer verdienstelijke tweede plek. Daarnaast houden we voor de vierde keer op rij de 0, wat ook een prestatie is. De eerste wedstrijd na de winterstop is direct tegen DSO, de nummer één. Een mooi affiche om naartoe te werken. Eerst gaan we eens genieten van een welverdiende winterstop.

Op 30 december gaat de voltallige O15-selectie een FIFA toernooi combineren met een zaaltoernooi. Daarnaast gaan we op 2 januari strijden om de VR Trophy.

Namens de spelers, staf, en ouders wensen we iedereen heel fijne dagen en een gelukkig 2018!