Smitshoek1 Thumb2017 2018Smitshoek speelde afgelopen zaterdag een 6-punten wedstrijd tegen hekkensluiter Argon in Mijdrecht. In een meer spannende dan goede wedstrijd trok Smitshoek aan het langste eind en ging met de 3 punten aan het einde van de middag richting Barendrecht. Een aantal concurrenten van Smitshoek wisten hun wedstrijd ook niet in winst om te zetten, dus was het een uitstekende zaterdagmiddag voor Smitshoek. Er werden goede sportieve zaken gedaan.

Argon en Smitshoek wisten wat hen te doen stond deze wedstrijd: winnen. Dus vanaf het fluitsignaal van scheidsrechter Vos gingen beide ploegen op zoek naar doelpunten. Argon was daar in de beginfase het dichtste bij. Niet vanwege eigen verdienste, maar door slordigheden van een aantal spelers van Smitshoek. Na zo’n 10 minuten kreeg Smitshoek wat meer vat op het fysieke spel van Argon. Tim Strijbosch mocht na 19 minuten alleen afgaan op Romero Antonioli, de keeper van Argon. Hij werd echter om compleet onduidelijke reden teruggefloten door de scheidsrechter die alsnog floot voor een begane overtreding van een Smitshoek speler(?). De spits van Argon mocht in de 25e minuut wel alleen doorgaan op Mike vd Wijngaart, maar gelukkig voor Smitshoek wist hij het net niet te vinden.

De wedstrijd golfde op en neer, waarbij beide ploegen wat kansjes kregen om de score te openen. Dat deed Smitshoek als eerste. Een corner werd door verdediger John v Vugt in het doel gekopt en bracht Smitshoek op een, eigenlijk geeneens onverdiende 0-1 voorsprong. Smitshoek probeerde voetballend onder het fysieke geweld van Argon uit te komen wat een aantal keren redelijk lukte. Jurien Reineta wist een aantal keren de achterlijn te halen, echter zijn voorzetten waren niet altijd zuiver. Achter hem stond op de back plaats A- junior Lorenzo Braaf, die een heerlijke wedstrijd speelde. Onbevangen ging hij de duels aan en nam ook het initiatief zich aanvallend te laten gelden.
Direct na de thee nam Smitshoek, spelend in het tenue maar daarop de sponsornamen Mideko en Vertom, het initiatief en probeerde men zo snel mogelijk de 0-2 op het scorebord te krijgen. Het resulteerde helaas in een doelpunt van Sean Verburg welke terecht voor buitenspel werd afgekeurd. De tweede helft was een kwartier oud toen Jurien Reineta geblesseerd het veld moest verlaten. Dat was een aderlating voor de ploeg van trainer Richard Middelkoop, want hij wist een aantal keren de achterlijn te halen en voor gevaar te zorgen. Zijn plaats werd ingenomen door Luc Delmee, die meer vanaf de linkerkant ging spelen. In de 70e minuut werd ook aanvoerder Erwin Bravenboer gewisseld. Zijn plaats werd ingenomen door Mathijs Tabbers. Nog geen 2 minuten hierna verliet Laurens Visser het veld voor Noah en Neijs. Met verse krachten probeerde trainer Richard Middelkoop de winst veilig te stellen.

Argon ging het laatste kwartier vol voor een gelijkspel of de winst spelen. Het gaf zodoende achterin ruimte weg, waar Smitshoek echter niet van kon profiteren. Zo’n 10 minuten voor tijd dachten vele toeschouwers dat de spits Patrick Lokken van Argon de 1-1 op het scorebord zou brengen. Zijn schot van afstand ging richting de kruising van het doel van Smitshoek keeper Mike vd Wijngaart. Met een schitterende, katachtige actie wist hij echter een doelpunt van Argon te voorkomen. In de laatste spannende minuten kreeg het counterend Smitshoek meer kans op een doelpunt dan het opportunistisch spelende Argon. Het duurde echter tot de 95e minuut waarin Sean Verburg, na goed doorzetten van Tim Strijbosch, via een intikker de 0-2 op het scorebord bracht. De aftrapt werd niet meer genomen, daar de goed leidende scheidsrechter Vos direct na de score voor het einde floot. Smitshoek was 3 punten rijker, behaald met een ploeg bestaande uit ervaring en jong elan, gezien het feit dat het einde werd gehaald met 4 jonge spelers uit de eigen jeugd.

A.s. zaterdag staat de wedstrijd tegen Rijsoord op het programma. Deze wordt gespeeld op het complex van Smitshoek. Aanvang 14.30 uur.

Trainer Richard Middelkoop bracht tegen Argon de volgende spelers in het veld: Mike vd Wijngaart, Lorenzo Braaf, Rutger vd Kleij, John v Vught, Mustafa Celen, Marcel Varela Ribeiro, Jurien Reineta (59e Luc Delmee), Erwin Bravenboer (70e Mathijs Tabbers), Tim Strijbosch, Laurens Visser (72e Noah de Neijs), Dean Verburg

Foto's John van Neuren:

01..jpg 02..jpg 03..jpg 04..jpg 05..jpg 06..jpg 07..jpg 08..jpg 09..jpg 10..jpg 11..jpg 12..jpg