1 logo smitshoekNa een prima overwinning van vorige week staat aanstaande zaterdag opnieuw een zeer belangrijk duel op het programma. Het geplaagde Rijsoord komt op bezoek. De ploeg van trainer Gijs Zwaan verloor vorige week kansloos met 1-8 van kampioenskandidaat Noordwijk. In diezelfde week hoorde zowel de trainer als de spelersgroep dat trainer Gijs Zwaan na zes jaar trouwe dienst gaat vertrekken aan het einde van het seizoen. Er werd zelfs gesuggereerd dat de nederlaag daarmee te doen had, maar dat werd door de trainer direct naar het land der fabelen verwezen. Wel was er groot onbegrip over de keuze van de club.

Smitshoek won het ‘degradatieduel’ bij Argon met 0-2 en kwam hiermee goed uit de winterstop. De uitslagen op de andere velden waren gunstig en zo kan Smitshoek met een overwinning op Rijsoord het gat naar de veilige middenmoot verkleinen. Het gat met de huidige nummer tien bedraagt vier punten, waarbij Smitshoek ook nog een duel minder heeft gespeeld. Het gaat geen makkelijk verhaal worden, want na de zeperd van vorige week zullen de gasten uit Ridderkerk gebrand zijn op een resultaat om hiermee mogelijke degradatiezorgen te voorkomen.

De eerdere wedstrijd bij Rijsoord eindigde in een 1-1 gelijkspel, waarbij Erwin Bravenboer op de valreep een punt wist te redden voor de Smitshoekers. De wedstrijd van aanstaande zaterdag op Sportpark Smitshoek vangt aan om 14:30 uur.