1 logo smitshoekSmitshoek JO13-1 oefende op zaterdag 27 januari tegen Capelle JO13-1, dat uitkomt in de Hoofdklasse.

Na twee prima overwinningen op tweede divisionisten Spijkenisse en TOGB, leek Hoofdklasser Capelle vooraf een meer eenvoudige klus.

Niets was minder waar, Smitshoek speelde namelijk een moeizame wedstrijd.

In de kantine werd er na afloop volop over nagepraat. Smitshoek verlegde wat accenten in de opbouw, en leek wat onwennig. Of lag het aan Capelle dat 4-4-2 speelde, met zelfs mandekking op onze middenvelders? De waarheid zal, zoals zo vaak, wel in het midden liggen.

Ondanks de moeizame wedstrijd werd er wel gewonnen met 2-0, waarbij de doelpunten over beide helften werden verdeeld.

In deze wedstrijd maakten Job en Stephanio hun rentree na een blessure. Een opsteker, want het belangrijkste blijft toch om met een complete groep jongens te trainen, te spelen en te ontwikkelen.

Statistieken:
Smitshoek JO13-1 - Capelle JO13-1 2-0 (1-0)

videobeelden: https://youtu.be/yWVVlXP0gBM

Opstelling:

Marcio; Renzo (50. Stephanio), Rutger, Bink (30. Ruben), Jip; Mischa, Ot, Thijs; Job, Yoshua (30. Xiodyon), Joa (55. Yoshua).
Kalle (blessure) en Nano (ziek) bleven aan de kant.

Scoreverloop:
1-0 Joa
2-0 Xiodyon

Zaterdag 3 februari speelt Smitshoek JO13-1 voor de beker UIT tegen Westlandia JO13-1. Een geweldig affiche, een regelrechte topper, een finale-waardige wedstrijd tussen de koploper in derde divisie West II (Westlandia) en de koploper in de derde divisie Zuid (Smitshoek). Aanvangstijd van die wedstrijd is 10.00 uur.