1 logo smitshoekVlaardingen zaterdagochtend 3 februari 2018 stond de bekerwedstrijd tegen VFC JO13-2 op het programma. Smitshoek JO13-3 trad aan met Tygo op de goal, Thijs, Luuk, Elijah en Corné achterin, Matthijs, Tom en Rocco midden en Dylano, Jim en Josha voorin. Wessel begon op de bank.

Meteen vanaf de aftrap was duidelijk dat Smitshoek veel sterker was. Al snel was het 0-1 na knap doorgaan van Jim, die de keeper omspeelde en met een sliding de bal nog voor het doel wist te krijgen op Dylano voor een niet te missen kans. De 0-2 volgde nadat Josha doorbrak over links en de bal goed voorgaf op Jim. Dylano gaf vervolgens van buiten het strafschop gebied goed voor op Josha aan de ander kant en het stond 0-3. Daarna nam Smitshoek iets gas terug en kabbelde de wedstrijd voort. Totdat Elijah de bal kreeg en met zijn grote passen het op een lopen zette. Dwars door het midden, en dwars door de linies van VFC om op de rand van het strafschopgebied vol uit te halen voor de 0-4. Prima goal en zo gingen we de rust in voor de ranja.

Het plan voor de 2e helft was om door te gaan met Wessel erin voor Dylano, waarbij Tom doorschoof naar rechtsbuiten. Maar VFC was ook met hernieuwde strijdlust uit de kleedkamers gekomen. VFC ging veel compacter spelen, en Smitshoek maakte eigenlijk te weinig gebruik van de ruimte aan de zijkanten. Matthijs veroverde de bal op het middenveld, speelde zijn man uit en gaf een prima steekpass op Rocco, die de bal vol overtuiging in de touwen ramde voor de 0-5. Luuk speelde achterin weer eens een prima partij en Thijs liet veelvuldig zien dat hij een feilloos gevoel heeft voor ingrijpen op het juiste moment. Elijah werd in ons eigen strafschopgebied onheus bejegend en viel ongelukkig. Hij kon niet verder spelen en moest na afloop van de wedstrijd zelfs naar het ziekenhuis. We hopen op een spoedig herstel van onze kanjer! Omdat het volgens de klok nog maar 1 minuut spelen was, we met 0-5 voorstonden en Dylano zijn trainingspak aan had, speelde Smitshoek met 10 man verder. En het gas ging er nog even op! VFC dacht ook nog even naar voren te komen, maar had niet gerekend op de uitgekookte Jim die de ruimte goed wist te gebruiken en 0-6 scoorde. In de verlenging gaf Rocco een afgemeten bal op Jim die zijn hattrick erin schoot voor de 0-7!

En dat betekent verder in de Beker! Volgende week begint de competitie weer en Smitshoek JO13-3 is voor de voorjaarscompetitie ingedeeld in de 1e klasse! Een geweldige prestatie die de jongens zelf verdiend hebben. Bij Smitshoek zijn zelfs niet alle 2e teams actief in de 1e klasse en al helemaal geen 3e teams. Het toont maar weer eens aan wat een geweldige selectie met toptalenten er in Smitshoek JO13-3 loopt. Voor de enigszins oplettende volger is dit natuurlijk geen verrassing; voor een aantal jongens was al lang duidelijk dat ze aan een hoger nivo toe zijn. We hopen dan ook op veel spannende wedstrijden waar we vol aan de bak moeten en waar de jongens veel uitdaging in vinden. Volgende week als eerste thuis tegen Rhoon JO13-1. Hup Smitshoek!