1 logo smitshoekSmitshoek JO13-1 bekerde op zaterdag 3 februari tegen Westlandia JO13-1, stevig koploper in de 3e divisie West II. Het was dus een duel tussen de koploper 3e divisie West II tegen de koploper 3e divisie Zuid (Smitshoek). Misschien had dit wel de bekerfinale moeten zijn. In ieder geval keek Smitshoek uit naar deze topwedstrijd, maar Westlandia zal dat ook hebben gedaan.

Op het mooie complex in Naaldwijk werd om 10.00 uur afgetrapt op het hoofdveld. Vlak na 10.00 uur stond het al 1-0 voor Westlandia door slordig uitverdedigen van Smitshoek. Daarna zag het publiek een wedstrijd op nivo van twee goede teams, waarbij Smitshoek misschien toch wel de iets betere ploeg was. Maar topwedstrijden worden ook beslist op details. Westlandia verdubbelde de voorsprong eerst naar 2-0, waarna Smitshoek die voorsprong weer halveerde naar 2-1. Smitshoek was voor rust dus weer helemaal terug in de wedstrijd. Toch was wederom slordig uitverdedigen de inleiding voor de 3-1 ruststand.

In de rust werd door de trainers een compliment gegeven voor de wedstrijd-instelling aan het hele team, dat we ook prima in de wedstrijd zaten, en werd een aantal leermomenten voor elke linie benoemd. En Smitshoek werd er ook op gewezen dat we met een aansluitingstreffer weer helemaal terug in de wedstrijd zouden zijn. In de tweede helft was Smitshoek de betere ploeg, en die aansluitingstreffer kwam er ook: 3-2. Helaas kwam die net te laat voor en heus slot-offensief.

We liggen uit de beker, maar kijken terug op een topwedstrijd, goede entourage, trainers die trots zijn op het team, en het vertoonde spel geeft vertrouwen voor de topwedstrijden die aanstaande zijn in de competitie. Want een topklassering in de competitie blijft toch het hoofddoel.

Zie doelpunten: https://youtu.be/zRuJGxS0qZo

Hele wedstrijd: https://youtu.be/ZFkLXyx5SC8

Statistieken:

Westlandia JO13-1- Smitshoek JO13-1 3-2 (3-1)

Opstelling:
Marcio; Renzo (45. Stephanio), Ruben (30. Rutger), Bink, Jip; Mischa, Ot (45. Kalle), Thijs; Job, Xiodyon, Nano (40. Yoshua).
Joa bleef met een blessure aan de kant.

Scoreverloop:
2-1 Xiodyon
3-2 Job

Zaterdag 10 februari speelt Smitshoek JO13-1 de dorpsderby THUIS tegen Barendrecht JO13-1, dat uitkomt in de 2e divisie. Aanvangstijd van die wedstrijd is 10.00 uur.