JO15 1thumbGisteren stond de hervatting van de competitie weer op het programma. UVS kwam naar Smitshoek toe om revanche te nemen voor de late nederlaag dankzij een doelpunt van Renzo. Wij wilden weer met goed voetbal een overwinning noteren om bovenin mee te blijven draaien. Helaas haakte Thom en Jayden af door een griep. Renzo is nog steeds geblesseerd. Hierdoor sloot Nigel extra aan. We begonnen met: Shery, Milan, Luca, Jordi, Reno; Nathan, Brett, Julian; Bakr, Lloyd, Jelmer. Thijmen, Tyren en Nigel begonnen op de bank.

De eerste helft ging leuk gelijk op. UVS probeerde ons al snel vast te zetten, maar dit leverde niet heel veel succes op. Door de manier van spelen van UVS werd veel opportunisme gevraagd, wat normaal niet het spel van ons is. Na negen minuten was het Jordi met een mooie steekpass op Jelmer die vervolgens het overzicht behield en Bakr voor een leeg doel zetten, 1-0. Drie minuten later was het UVS dat razendsnel de spits wist te bereiken en hij liet Shery kansloos. Smitshoek was vervolgens de partij die het meeste recht had op een voorsprong. Kansen van Lloyd, Brett en Bakr werden allemaal door de keeper gepareerd. Hierdoor gingen we rusten met een gelijke stand.

In de tweede helft was Smitshoek duidelijk de beste partij. Rechtsback Milan rukte op, maar zijn voorzet belandde bij de uitstromende keeper. Door goed drukzetten van Julian kwam de bal uiteindelijk bij Jelmer die vakkundig de keeper passeerde en de 2-1 binnen schoot. Om de wedstrijd definitief in het slot te gooien bleven we het doel van de tegenstander bestoken. Milan had nog een goede voorzet op Jelmer die net te kort kwam. Een kopbal van Jordi ging via de lat over. Een kwartier voor tijd profiteerde we eindelijk van de vele kansen. Een vrije trap van Reno werd via Julian opnieuw voorgebracht, waarna Nathan hem binnen wist te ronselen, 3-1. Hierna kregen we nog opgelegde kansen om het af te maken, maar alle kansen verzuimde we te maken. UVS wist de gehele wedstrijd eigenlijk alleen vanuit de lange bal op de linksbuiten gevaarlijk te worden en in de slotfase was het Shery die zich ontpopte tot man of the match. Tweemaal wist hij redding te brengen op een één-tegen-één en daarnaast pakte hij nog wat schoten. Dat er uiteindelijk 3-1 te noteren viel, was een magere afspiegeling van de kansen.

Als er 9-3 had gestaan, was het zeker niet gek geweest. Puntje bij paaltje winnen we overtuigend op een mindere fase tegen het einde. De aankomende drie potjes zijn cruciaal voor een positie in de top van de ranglijst. Volgende week gaan we op bezoek bij nummer 3 DHC. Na de vakantie staat de thuiswedstrijd tegen Alexandria’66, de nummer 5, op het programma. De week erop gaan we naar Baronie, de nummer 6. Een mooie fase in de competitie waarin we goede zaken kunnen doen. De concurrentie in de groep neemt toe, dus we hebben er alle vertrouwen in.