Smitshoek1 Thumb2017 2018Smitshoek startte de wedstrijd in de shirts van Safex en Jordex op een goede manier. De aanval werd gezocht en de middenvelders Sean Verburg en Laurens Visser waren regelmatig te zien naast de ijverige Bart Deprez. De supporters die genoten van de winterzon, gingen er eens goed voor staan, hier waren toch mogelijkheden voor de ploeg van Richard Middelkoop. Hier dachten de Vlaardingers anders over, na een kwartier pakten de mannen van Oscar Biesheuvel het initiatief en ontstonden er kansen voor Zwaluwen. In de 26e minuut werd er van dichtbij over gekopt, dit liet Smitshoek in de 28e minuut weer gebeuren, vanaf 2 meter voor de doellijn mocht Justin van Mullem raak koppen 1-0.

Smitshoek was toen even de weg kwijt, de rolverdeling op het middenveld was niet geheel duidelijk en Zwaluwen maakte hier gretig gebruik van. Er ontstonden kansen voor Merrelaar, van Mullem en Jermay de Nijs, maar door goed keeperswerk van Mike van de Wijngaart en wat geluk beleef de 1-0 op het bord staan. Na de rust herpakte Smitshoek zich en ging het spel weer redelijk gelijk op, er waren kansen voor Zwaluwen en ook Smitshoek was een aantal keren dichtbij de 1-1 middels schoten van Bart Deprez en Erwin Bravenboer. In de 72e minuut werd Mathijs Tabbers vervangen door Noah de Nijs, de jongeling liet zich direct zien met enkele goede passes. Uit één van deze passes schoot Bart Deprez net voorlangs. Tim Strijbosch werd nog gebracht voor Laurens Visser en Smitshoek ging met man en macht op zoek naar de gelijkmaker. Na 92 minuten floot de rustig leidende arbiter Germs die nog geel trok voor Erwin Bravenboer en Robin Hoffman af en was de nederlaag voor Smitshoek een feit. Aanstaande zaterdag komt de nummer 4 van de hoofdklasse A, Hoek op bezoek aan de Smitshoeksebaan. Als koning winter niet te hard toeslaat wordt er om 14.30 uur afgetrapt aan de Smitshoeksebaan.

foto's: John van Neuren

01..jpg 02..jpg 03..jpg 04..jpg 05..jpg 06..jpg 07..jpg 08..jpg 09..jpg 10..jpg 11..jpg 12..jpg 13..jpg