Smitshoek JO13 3thumbZaterdagochtend 17 februari 2018 werd er aangetreden tegen Blijdorp JO13-1 in Rotterdam. Smitshoek JO13-3 was al vroeg aanwezig om 07:30 voor een nog gesloten toegangshek. Gelukkig kwam Blijdorp al snel en konden we het terrein op. De temperatuur was net boven het vriespunt, windstil en zonder regen. Op zich prima weer voor een voetbalwedstrijd. Smitshoek JO13-3 trad aan met Tygo op de goal, Thijs, Luuk, Matthijs en Stijn achterin, Wessel, Tom en Rocco op het middenveld en Dylano, Jim en Josha voorin. Corné begon op de bank. Elijah mocht nog niet spelen vanwege zijn blessure.

Smitshoek begon aardig aan de wedstrijd met een paar goede passes van Wessel. Maar al snel zakte de wedstrijd naar een minder nivo. Onzorgvuldig spel, veel blinde ballen op en neer, weinig verdedigende omschakeling; coach Bruno kreeg een een schorre keel van de vele aanwijzingen. Nee het was niet best de 1e helft. In de 20e minuut besloot de scheidsrechter op eigen inzicht van veraf een hoekschop aan Blijdorp te geven, die met wat geluk doorschoot en in ons doel werd geschoten voor de 1-0. Niet dat Blijdorp nou echt sterker was en beter speelde, maar vooral een achterstand die JO13-3 aan zichzelf kon wijten omdat Smitshoek JO13-3 ver beneden zijn kunnen speelde. Vlak voor rust gaf Rocco een uitstekende steekpass op Jim die alleen op de keeper afging. Jim lifte de bal mooi over de uitkomende keeper maar helaas kwam de bal op de paal.

In de rust werd aangegeven dat het echt beter moest zowel qua voetbal als qua inzet. De tweede helft kwam Smitshoek JO13-3 veel beter uit de startblokken en werd er met meer inzet en beleving gespeeld. Blijdorp werd steeds meer naar achteren gedrukt en Smitshoek begon meer te voetballen. Een streep van Matthijs spatte via de onderkant van de lat net voor de doellijn uit het doel. Kort daarop brak Matthijs door over links en gaf voor vanaf de achterlijn. Jim en Dylano konden de voorzet er net niet inwerken, en ook de meegekomen Thijs kreeg de bal er niet in. De gelijkmaker hing in de lucht. Stijn speelde achterin naar Thijs, die naar voren stoomde en een perfecte pass gaf op Dylano. Dylano gaf strak voor op Jim die de verdiende 1-1 erin schoot. Een doelpunt uit het boekje! Smitshoek was inmiddels duidelijk de bovenliggende partij. Een onderschepte bal werd door Luuk strak ingespeeld op Jim, die zijn verdedigers afschudde en de winnende treffer langs de uitkomende keeper in het doel schoof: Eindstand 1-2.

De eerste competitie wedstrijd van de voorjaarscompetitie in de 1e klasse is binnen. In de 2e helft heeft Smitshoek JO13-3 zich goed herpakt en de inzet laten zien die nodig is om zo’n wedstrijd over de streep te trekken. Voetballend zijn er voldoende verbeterpunten en daar wordt uiteraard aan gewerkt de komende trainingen. Voor volgende week 24 februari staat de wedstrijd uit tegen Excelsior M JO13-2 op het programma. Daar mag Smitshoek JO13-3 laten zien dat er lering is getrokken uit deze wedstrijd.