JO15 1thumbVandaag stond de lastige uitwedstrijd tegen DHC op het programma. Thuis werd er een punt uit het vuur gesleept, dus de messen werden geslepen. Helaas haakte Julian op vrijdag af met een lichte knieblessure en hadden we wat ziektegevallen. We begonnen met Shery, Milan, Luca, Jordi, Reno; Nathan, Tyren, Brett; Jayden, Bakr, Lloyd.

Al snel werd duidelijk hoe de wedstrijd eruit kwam te zien. DHC had het meeste balbezit, maar wist tot geen kansen te komen. De verdedigende organisatie bij Smitshoek stond als een huis en zo konden we DHC constant leiden naar plekken waar we de ballen wilden veroveren. Helaas misten we aan de bal een stukje rust en creativiteit, waardoor het spel opportunistisch was. De beste kans in de eerste helft was echter voor ons. Een mooie aanval op de linkerkant eindigde bij Lloyd die vervolgens getorpedeerd werd. De vrije trap, genomen door Jayden, werd eerst door Brett op doel gekopt. De keeper van DHC verwerkte de bal, waarna ook Luca nogmaals in kon koppen. De handen gingen omhoog. Een doelpunt toch?! De grensrechter hield zijn vlag naar beneden en de scheidsrechter gaf geen doelpunt. De mensen die op één lijn stonden, zeiden dat het een doelpunt was. Maar goed, de scheidsrechter kon het niet constateren, dus dat is dan pech. DHC loste vanuit de tweede lijn twee schoten en daar moest het publiek het mee doen.

In de rust kregen de jongens een compliment, want er werd keihard gewerkt. Aan het bal was DHC een stapje verder, dus zaak was om in ieder geval de nul te handhaven. Met wat tactische aanwijzingen werden de jongens weer het veld op gestuurd. DHC ging op zoek naar de openingstreffer, maar kwam sporadisch bij de zestienmeter. Na vijf minuten kwam Jelmer binnen de lijnen voor Bakr. De thuisclub werd in de laatste fase gevaarlijker. Zo was het Shery die een één-tegen-één situatie prima stopte. Twintig minuten voor tijd was het Thom die Tyren afloste. Het gevaarlijkste moment in de tweede helft kwam van Jelmer. Hij probeerde tweemaal ruimte voor het schot te maken, maar helaas werd zijn inzet geblokt. Aan de andere kant verscheen DHC opnieuw voor Shery, maar opnieuw was hij de baas over de situatie. Vervolgens kregen we nog twee hoekschoppen. Als we hier wat feller in zijn en echt voor de bal gaan, had dit veel gevaarlijker kunnen zijn. Drie minuten voor tijd kreeg DHC nog een vrije trap. Deze inzet werd tot een hoekschop verwerkt. Deze hoekschop werd door één van de verdedigers ingekopt, waarbij gezegd moet worden dat we te apathisch waren en in het moment te weinig wil hadden om het duel te winnen. Hierna pompte Smitshoek de bal nog wel naar voren. Helaas wisten we te weinig af te dwingen om echt voor een doelpunt in aanmerking te komen.

Heel eerlijk gezegd heeft DHC verdiend gewonnen, maar met iets meer scherpte in de laatste fase hadden we een puntje overgehouden. Dat was, gezien de omstandigheden, een mooie beloning geweest voor de groep. Gelukkig kunnen we nu even twee weken bijkomen. Gezien de uitslagen op de andere velden, kunnen we stellen dat de top-5 afstand heeft genomen van de middenmoot. Over drie weken staat de wedstrijd tegen Alexandria'66 op het programma waar nog wel een appeltje mee te schillen is. Eerst eens lekker genieten van de vakantie!