1 logo smitshoekTopvoetbal bij Smitshoek: Smitshoek JO13-1 oefende op zaterdag 17 februari tegen Alexandria '66 JO13-1.

Alexandria '66 is natuurlijk een landelijke top amateur-vereniging, koploper in de 2e divisie met 13 gespeeld 36 punten, 76 doelpunten vóór, en slechts 6 tegendoelpunten. Vooraf werd er al patat beloofd bij een goed resultaat, wat een makkelijke belofte leek van één van de ouders. Maar Smitshoek JO13-1 is koploper 3e divisie, heeft ook een goede ploeg, en het is gewoon een mooi affiche: koploper 3e divisie - koploper 2e divisie.

Het begin was overduidelijk voor Alexandria '66, en een voorsprong voor Alexandria '66 had niet misstaan. Geluk en keeper Marcio stonden een treffer in de weg. Marcio straalt vertrouwen uit nadat hij is uitgenodigd voor een stage bij Excelsior Rotterdam. Toch had ook Smitshoek op voorsprong kunnen komen, maar ook de keeper van Alexandria '66 bleek een sta-in-de-weg. Alexandria '66 kwam toch op voorsprong, en Smitshoek ging daarna meer het spel maken. Nog voor rust leidde dat tot 2 prima goals, zodat Smitshoek iets teveel kreeg met een 2-1 voorsprong in de rust.

In de tweede helft was het juist Smitshoek dat het meest gevaarlijk was. Na de prachtige 3-1, had Smitshoek zelfs kansen op meer. Tegen het eind van de wedstrijd drong Alexandria '66 steeds meer aan, en gaf een aantal individuele acties de doorslag naar een 3-3 eindstand. Volgens de kenners langs de lijn was dit een terechte uitslag. De teleurstelling van de late gelijkmaker bij een aantal spelers werd door de trainers in de kleedkamer snel omgebogen naar trots. Een prima teamprestatie, en belofte maakt schuld: dus patat en een sportdrankje in de kantine.

Zie doelpunten: https://youtu.be/8qbLwjg3eOk

Hele wedstrijd: https://youtu.be/TYUCPCn9FUI

Statistieken:

Smitshoek JO13-1 - Alexandria '66 JO13-1 3-3 (2-1)

Opstelling:

Marcio; Stephanio, Ruben (30. Bink), Rutger, Jip; Mischa, Kalle (30. Ot), Thijs; Yoshua, Xiodyon, Nano.
Job en Renzo waren ziek, Joa bleef met een blessure aan de kant.

Scoreverloop:
1-1 Nano