1 logo smitshoekDe laatste poulewedstrijd in de VR Cup was een strijd om de koppositie tussen de O23 elftallen van Smitshoek en Spijkenisse. Beide teams hadden hun eerste 3 wedstrijden gewonnen en gingen met 9 uit 3 aan kop in de poule. De nummer 1 van de poule plaatst zich direct bij de laatste 16 en de beste 7 nummers 2 uit de 9 poules gaan ook door. In principe zouden beide teams dus zeker moeten zijn van de volgende ronde. Maar er is natuurlijk ook nog zoiets als de eer en dus beginnen beide ploegen fanatiek aan de wedstrijd, De eerrste kleine kans is voor Spijkenisse, maar Oscar redt bekwaam. Daarna pakt Smitshoek stevig het initiatief en is het in de 14e minuut dispensatiespeler Thijs die Jordy de diepte instuurt zodat die simpel de 0-1 binnen kan schieten. Smitshoek geeft gas en kort na elkaar is het 2x Luc die 2x Khaylian bedient. De eerste keer gaat zijn schot naast en de tweede keer vindt hij de keeper op zijn weg. Op het middenbveld zijn Jibbe, Jordy en Jermain heer en meester en wie het middenveld in handen heeft die controleert de wedstrijd, zo luidt een aloude voetbalwet. Nick kopt net naast uit een corner, maar in de 25e minuut is het Jermain die perfect Luc de diepte instuurt en staat de 0-2 op de borden. Smitshoek blijft de kansen creeren met goed veldspel en niet veel later wordt de mee opgekomen Randy gevloerd in de 16 meter. De strafschop van Jordy wordt in eerste instantie door de keeper gepakt, maar in de rebound knalt hij toch raak. Vlak voor rust krijgt Spijkenisse een grote kans, maar die wordt naast geschoten zodat de rust met een verdiende 0-3 voorsprong gehaald.

In de 2e helft komt Niels het middenveld versterken en blijft het wedstrijdbeeld hetzelde. Smitshoek is de bovenliggende partij. In de 5e minuut is het Luc die de goed mee opgekomen Randy. Zijn harde schot wordt door de keeper maar half verwerkt en kan door de goed oplettende Khaylian tot 0-4 worden gepromoveerd. Aan de rechterkant is het veelvuldig Lorenzo die mee opkomt en samen met rechtsbuiten Soufiane voor het nodige gevaar zorgt. In de 20e minuut is het een lob van Soufiane die maar net naast het doel verdwijnt. Spijkenisse krijgt nog een goede kans, maar Oscar laat zich niet verschalken en houdt de 0. Ook Smitshoek krijgt nog een paar aardige kansen, maar de score zal niet meer veranderen. Met een 0-4 overwinning wordt de O23 van Smithoek de terechte poulewinnaar en is het afwachten wie de volgende tegenstander zal worden in de knock out fase van de VR cup.