1 logo smitshoekLekker fris op zaterdagochtend 24 februari 2018 werd er aangetreden tegen Excelsior M JO13-2 in Maassluis. Door de voorjaarsvakantie waren er een aantal spelers niet. Gelukkig waren Amine, Beau, Diego en Mees meegekomen voor de wedstrijd. Bedankt en prima gespeeld jongens! Smitshoek JO13-3 trad aan met Tygo, Thijs, Luuk, Elijah, Corné, Matthijs, Rocco, Beau, Dylano, Diego en Amine. Mees begon op de bank.

Excelsior begon fanatiek aan de wedstrijd, maar al gauw kon Smitshoek zich onder de druk uit werken. Het voetbal was in de eerste helft niet best, Smitshoek speelde onrustig en met te weinig overzicht. Het was Excelsior dat de leiding nam nadat een speler de bal met de hand meenam. Dat betekende met 1-0 achterstand de rust in voor een donderspeech van de coach...

En de tweede helft werd daarmee direct beter begonnen door Smitshoek. Matthijs ging aan de haal met de bal, kapte zijn tegenstander uit en wilde uithalen, maar zag dat Dylano er beter voorstond. De pass was perfect en Dylano nam hem heerlijk mee om de verdiende 1-1 erin te schieten. Halverwege de 2e helft veroverde Matthijs de bal na uitstekend druk zetten, passeerde zijn tegenstander en schoot de bal van 25 m diagonaal over de keeper in de verre hoek: 1-2. Een geweldig doelpunt! Smitshoek begon nu op stoom te komen en Matthijs passte de bal naar Diego die fors belaagd werd in het strafschopgebied, maar toch doorging en uiteindelijk de 1-3 erin knalde via de onderkant van de lat. Geheel tegen de verhouding in scoorde Excelsior vervolgens uit een vrije trap de 2-3. Maar Smitshoek was niet meer te stoppen toen sloopkogel Elijah zich ook nog even liet gelden; De tegenstander raakte achterin zo in paniek, dat het direct 2-4 stond. Diego scoorde na een afgeslagen voorzet van Dylano de 2-5. Elijah joeg de tegenstander nog eens de stuipen op het lijf en prikte de 2-6 erin voor de eindstand. Dat Excelsior nog eens op de paal schoot deed er eigenlijk niet meer toe, want de wedstrijd was al lang dik verdiend gewonnen door Smitshoek.

Ook de 2e wedstrijd gewonnen in de 1e klas door Smitshoek JO13-3. Dik verdiend, en de 2e helft uitstekend gespeeld! Volgende week staat SVV JO13-1 op het programma en daar willen we graag de hele wedstrijd dit nivo zien. Hup Smitshoek!