1 logo smitshoekAfgelopen zaterdag stond voor Smitshoek het uitduel tegen De Jodan boys in Gouda op het programma. Het voetbal van De Jodan boys ligt Smitshoek niet echt, maar eerder dit seizoen werden wel de 3 punten gepakt.

In het begin van de wedstrijd wilde Smitshoek gelijk het initiatief nemen. De eerste tien minuten waren dan ook licht in het voordeel van Smitshoek. Wel werd gelijk duidelijk dat Jodan Boys een gevaarlijke ploeg is vanuit de omschakeling. In de openingsfase kwam Smitshoek niet veel verder dan een geblokt schot van Noah de Nijs. Na de eerste storm van Smitshoek werd het initiatief was meer aan de gastheren gegeven. Dat resulteerde in een paar hachelijke momenten.

Eerst wist Mike van de Wijngaard met moeite een kopbal via de paal uit zijn doel te houden en even laten spatte een schot op de onderkant van de lat uiteen en werd de rebound gelukkig slecht geraakt. Ondanks dat Jodan Boys dreigend bleef wisten de mannen van Richard Middelkoop toch weer wat meer initiatief te nemen in het laatste kwartier. Zo was er nog een goede kans voor Jurien Reneita, maar hij wist zijn schot niet voorbij keeper Straver te krijgen.

Na rust was het gelijk Jodan Boys wat liet zien dat het snel schakelt. Een uitglijder van Musafa Celen op het kunstgras werd zeer effectief afgestraft door Bradley el Idrissi. Hij schoof de bal droog achter Mike van de Wijngaard en zetten de 1-0 op het bord. Aangezien Smitshoek de hele wedstrijd al veel moeite om spits Bart Deprez te vinden, leek het een hele lastige middag te worden. 10 minuten creëerde Smitshoek dan toch eindelijk iets. Sean Verburg ging goed zijn man voorbij en werd op de achterlijn neergelegd. Een duidelijke penalty die door Bart Deprez tot de 1-1 gepromoveerd werd. Smitshoek kreeg daardoor wat meer geloof en ging op zoek naar nog een treffer. Nadat eerst Marcel Varela Ribeiro het van afstand probeerde was het later Sean Verburg die opnieuw een actie aanging. Hij schoot de bal tegen de arm van Leroy Brank, waarna scheidsrechter Van de Ketterij niets anders kon dan opnieuw een penalty geven. Wederom zette Bart Deprez zich achter de bal en opnieuw schoot hij de bal onberispelijk binnen: 1-2. Dit was het sein voor Jodan Boys om meer druk te zetten. Mike van de Wijngaard werd een aantal keren getest, maar keepte een hele goed partij. De frustratie bij de Gouwenaars liep op wat bleek uit een aantal vervelende overtredingen die met geel bestraft werden. Aan de kant van Jodan Boys kwam oud Smitshoeker Giliomar Leona in het veld om nog wat extra te forceren. Uiteindelijk leverde dit een resultaat op doordat hij de bal tegen de arm van Rutger van der Kleij aanschoot. Opnieuw een penalty, maar nu aan de andere kant. Deze werd binnengeschoten door Enzo Huntink waardoor de eindstand van 2-2 op het bord kwam. In de blessuretijd kreeg Roald Heerkens nog een 2e gele kaart voor een handsbal, waardoor hij met rood mocht vertrekken.

Smitshoek is met dit punt dichter bij de middenmoot gekomen en mag nog altijd gaan voor een positie die rechtstreekse handhaving betekent. Komende zaterdag komt ’s Gravenzande op bezoek op sportpark Smitshoek. Er wordt dan om 14.30 uur afgetrapt.

Opstelling Smitshoek: Mike van de Wijngaart; Lorenzo Braaf, Rutger van der Kleij, John van Vugt (90. Thijs Oomsen), Mustafa Celen; Marcel Varela Ribeiro, Jurien Reneita, Noah de Nijs (73. Erwin Bravenboer); Bart Deprez, Laurens Visser, Sean Verburg

Foto's: John van Neuren

01..jpg 02..jpg 03..jpg 04..jpg 05..jpg 06..jpg 07..jpg 08..jpg 09..jpg 10..jpg 11..jpg 12..jpg 13..jpg 14..jpg 15..jpg 16..jpg